nano-reef.pl: Tutaj się witamy :) - nano-reef.pl

Skocz do zawartości

• 43 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Tutaj się witamy :)

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   Morski Słoń 

• Grupa: Klubowicz

Napisano 28 August 2009 - 17:03

Witam wszystkich,

Jestem świeży na nano-reef.
Czytałem forum od dawna jako niezarejestrowany.
Super miejsce i fajni ludzie.
Czekałem na swoją solniczkę dość długo ale cały czas nie miałem jak tego dokonać.
Po 19 latach hodowli wszystkiego co słodkie przeszedłem na ciekawszą odmianę;)
Od roku mam baniak 250l ale to nadal zbyt mało.
Jeszcze dużo muszę się nauczyć i będę atakował coś większego.
Pozdrawiam wszystkich

Seba
Akwarium od 20 lat, morskie od roku. Baniak 250l. Odpieniacz octopus, filtracja 4300l/h, chłodnica, 2x HQI 70W 2x swietlówki aktyniczne, Balling.
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   ANDREW 

Napisano 31 August 2009 - 07:40

Witam wszystkich!! Mam na imię Andrzej. Jestem tutaj by zdobyć wiedzę potrzebną do założenia solniczki. W tej chwili jestem posiadaczem 2 baniaków z biotopami Jezior Malawi i Tanganika 140L,450L.Następna będzie solniczka! Mam nadzieję że mi się to uda!!
Pozdrawiam wszystkich pozytywnie zasolonych!!!
0

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   Neno 

Napisano 31 August 2009 - 12:11

Kurcze , myślałem , że Andrniew popił i sobie jaja robi ;)
Gorąco witamy !
0

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   andrniew 

Napisano 31 August 2009 - 15:35

To miło ,że tyle nowych solniczek przybywa ;)
To naprawdę piękne i wciągające hobby.
0

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   darek74 

Napisano 31 August 2009 - 21:31

Witam . Mam na imie Darek . Mam akwarium 100 l slonowodne od 3 miesiecy . Mialem 3 rybki , z czego 2 mi zdechly . No i postanowilem sie troche podszkolic .
;)
100 l odpieniacz DIY
0

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   majestic 

• Akwarium:300l

Napisano 01 September 2009 - 00:45

Witam wszystkich!!!
Z zamiarem założenia akwarium morskiego noszę się już od dłuższego czasu, lecz ostatnio gwałtownym impulsem do powrotu do tegoż zamiaru było uruchomienie w jednym z koszalińskich sklepów zoologicznych nanorafy... Zajrzałem więc na łamy forum ponownie, w końcu się zarejestrowałem i z dnia na dzień zamierzam zgłębiać pokłady wiedzy zawarte w tym internetowym kompendium...
300l panelowe -> H&S 110-F2000, HQI 150W, 2x39 T5, 2x5000l/h, 1200l/h, RO.DI, 30 kg LR

http://nano-reef.pl/...m=posts&q=29446

Dołączona grafika
0

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   wrsdz 

Napisano 04 September 2009 - 22:00

witam Łukasz z okolic TARNOBRZEGA , akwarystyka zajmuje sie już ładnych kilka lat , przerabiałem już Malawi, ogólne,mcharia, a ostatnio krewetkarium , forum wertuje już też dłuższą chwilę , poważnie przymierzam sie do startu z mini solniczką w ciągu 1-2 mcy , pozdrawiam
kostka 30x30x30 (27l)- start :5kg LR,koralia nano,1 x narva 11W 10000K,1 x narva 11W Blue,grzałka,termometr

KUPIE/ PRZYJME :

1) Zoa fluo lub kolorowe
2) ricordea - wszelka
3) grzybowience -rozne kolory
0

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   Engell1 

Napisano 09 September 2009 - 11:33

Hej,

No to chyba ja też musiałbym się przedstawić.
Mam na imie Przemek i posiadam solniczkę 250l od 3 miesięcy i wciąż jestem zielony. Miałem Malawi 1,5 roku ale akwarystyka morska to zupełnie inna bajka. W słodkowodnym nic prawie nie trzeba robić a tu trzeba być chemikiem z grubym portfelem :) jednak taką frajdę mi sprawia patrzenie i grzebanie w mojej solniczce że mógłbym to robić godzinami. Żona chce rozwodu bo ponoć więcej czasu poświęcam akwa niż jej :) . . .

To wciąga jak narkotyk

pozdrawiam
Red Sea Max 250l od 13.05.2009.
Cyrkulacja : 2 x 2500 (Tunze), 1 x 2700, 1 x 1500 l/h
Oświetlenie : 6x39W T5
Odpieniacz : Deltec MC500
LR : 30 kg / LS: 0 kg
Automatyczna bezpośrednia dolewka AM
0

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   grzejanc 

Napisano 09 September 2009 - 12:33

Witam wszystkich również. Jak część forumowiczów, przeglądam artykuły i uczę się tutaj od jakiegoś czasu. Pomalutku pozbywam się obsady Malawi i przechodzę na morskie. Mam już za sobą wykonanie własnego sumpa, przeróbkę pokrywy z oświetleniem. Niedługo biorę się za przerabianie akwarium i zaczynam przygodę :) Wszystko będę robił sam. Chętnych do podzielenia się spostrzeżeniami oraz pomocy z Wawy lub okolicy zapraszam do kontaktu. :)
Dołączona grafika
0

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   adamswiatek 

• Wyświetl galerię

Napisano 11 September 2009 - 18:01

Witam serdecznie. Mam na imię Adam. Noszę się z zamiarem kupna akwarium RedSeaMax 130D. Do tej pory miałem akwarium słodkowodne. Teraz czas na zmiany. Bardzo Was proszę o poradę. Co sądzicie o tym zestawia/ czy jest on dobry na początek jak dla mnie? Bardzo chętnie wysłucham porad i opinii doświadczonych kolegów. I jeszcze jedno. Chcę prosić o pomoc w zakupie takiego zestawu. Mieszkam obecnie w Irlandii i nie ma pjęcia gdzie mogę kupić to akwarium i jaka jest naprawdę cena(widziałem rozmach cenowy od 600 do 1000 EURO).
Jeszcze raz serdecznie witam forumowiczów i mam nadzieję że znajdzie się ktoś kto pomoże takiemu żółtodziobowi jak ja.
Bardzo gorąco pozdrawiam Was.
Adam.
Nano Reef Boyu Zumbo 58Ltr
0

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   andre 

Napisano 13 September 2009 - 12:55

witam wszystkich miłośników morszczyzny,mam na imie andrzej i pochodze z wawy,od 5 lat mieszkam w oslo.zakreciła mnie solniczka i chciałbym postawić kawałek morza w domu.mam 720L malawke,ale już to co chciałem to juz osiągnołem i syn dostanie w spadku.mam pytanie. 1.co może mi przydać mi sie z malawi-mam dwa kubły o przelocie łącznym 3500h/h i dwa cyrkulatory koralia 2 i 4 o przelocie łącznym 5900L/h. pytanie nr.2 jaki sprzęt powinienem dokupić do tego akwa-chodzi o osmoze,ro itd.przeprowadzcie mnie przez mgłe,prosze:waving
0

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   MrMayer 

• Akwarium:150x60x60 (było i nie ma), aktualnie 80x80x45 w przygotowaniu

Napisano 15 September 2009 - 22:06

Cześć. Patryk z Płocka. Miałem od lat juz chyba wszelkie akwariasłodkowodne. Teraz czas na solanke.
0

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   SimonV12 

Napisano 16 September 2009 - 08:48

Witam wszystkich bardzo serdecznie ;)

milo mi ze moge sie tyle nauczyc, tak aby stworzyc swoja wlasna malo rafe ;)

Pozdrawiam
Szymek
0

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   Glosiu 

Napisano 16 September 2009 - 21:22

Witam Szanownych Forumowiczów:waving

Na imię mam Marcin, znany pod ksywą - Głosiu.
Od dziecka interesuję się akwarystyką, pasjonują mnie zbiorniki roślinne.
Od kilku lat mam kilka baniaczków, upodobałem sobie japoński styl Nature Akwarium (styl promowany przez Pana Takashi Amano).
Jestem Moderatorem na najwiekszym forum internetowym (polskim ;)) dotyczącym krewetek słodkowodnych
(Pozdrowienia dla Zielonego Mintaja który również tam bywa).

Od 11 września 2009r (tydzień temu ), jestem posiadaczem 2 zbiorników morskich które traktuję jako wprawkę przed dużym morszczakiem. Mam 98l i 16l "cube" z Opti White, do tego 20kg LR, i trochę sprzętowych wynalazków.

Do akwarium morskiego i czytania nano-reef namówił mnie kolega - "Kivi" którego niniejszym serdecznie pozdrawiam.
Proszę o wyrozumiałość jeśli palnę na forum jakąś głupotę ;) przywilej początkujących.:kapelusz
Było...300l + 34kg LR - Euphyllia, Zoa, Capnella, Xenia, Sinularia sp.
Jest 500l + sump 45kg LR ...i coś tam pływa :)

Pozdrawiam
Głosiu
0

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   rutra 

Napisano 17 September 2009 - 16:32

Dzień dobry, witam Wszystkich, na pogłębianie wiedzy nigdy nie jest za późno, chętnie się czegoś dowiem od bardziej doświadczonych ale również chętnie podzielę się swoimi doświadczeniami w prowadzeniu akwarium, które działa już prawie rok czasu, a na początku lekko nie było...
pozdr.
0

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Valdi 

• Akwarium:Delta 55gal

Napisano 18 September 2009 - 00:53

Witam Wszystkich bardzo serdecznie. Mam na imie Waldek i obecnie mieszkam w USA. Forum to przegladam od kilku miesiecy a dopiero teraz zdecydowalem sie zalogowac. Jest to super miejsce dla kogos takiego jak ja. Moje slonowodne akwarium pomagal mi zakladac moj Boss ktory sam takie posiada i ktory byl dla mnie przewodnikiem. Ale teraz widze ze popelnilem kilka podstawowych bledow ktorych mozna bylo uniknac majac wiecej wiedzy.
Pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc.
55gal
0

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   Adrianuss90 

Napisano 24 September 2009 - 15:25

Witam nazywam się Adrian akwarystyka słodkowodną interesuję się od 7lat obecnie na składzie 112l akwarium ogólne, 25l i 16l krewetkaria. Teraz nosi mnie chęć postawienia akwarium morskiego w kostce 20-25l
0

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   kings97 

Napisano 24 September 2009 - 18:16

Witam.Patryk z Poznania akwarystyką zajmuję się już dość długo narazie słodkowodną ale mam nadzieje,że to forum pomoże mi założyć akwarium morskie.
0

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   drozdu2 

Napisano 25 September 2009 - 23:37

Witam jestem Łukasz interesuje sie akwarystyka od paru lat a od pół roku pracuje w sklepie zoologicznym. Zamierzam odpalic 100litrów solniczki:)
0

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Geralt 

Napisano 27 September 2009 - 21:09

Cześć!
Akwarystyką interesuję się od bardzo dawna. Od kiedy pamiętam mam jakieś akwarium. Dziesięć lat temu siostra kupiła mi na urodziny książkę o "morszczakach" w domu. Tylko słaba dostępność i wysokie ceny powstrzymały mnie od realizacji. Od kilkunastu dni czytam forum, bo decyzję już podjąłem. Będę uruchamiał morskie akwarium o pojemności ok 300 litrów z sumpem.
Start 19 marzec 2010 - OptiWhite 140*60*50h, Sump 136l, Dolewka DIY 39l, LR 57,5kg, LS 36kg, 6x54W T5 MadeInChina, NewJet 4500, Skimz Monzter E-Series SM161, 2 x Tunze 6055 + Multicontroler 7096, VM od 17 marca 2012
0

Udostępnij ten temat:

• 43 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »