nano-reef.pl: Tutaj się witamy :) - nano-reef.pl

Skocz do zawartości

• 43 stron +
  • « Pierwsza
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Tutaj się witamy :)

#781 Użytkownik nie jest zalogowany   SkoczekPL 

• "Człowieki są jakieś dziwne"
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Administrator
  • GG : 1136572
  • Akwarium:400 L

Napisano 13 February 2012 - 22:45

Witajcie "nowi" adepci akwarystyki morskiej :thumbup: :unworthy: :coffee:
Pozdrawiam Rafał
0

#782 Użytkownik nie jest zalogowany   golob1210 

• Grupa: Klubowicz
  • GG : 3841431

Napisano 13 February 2012 - 23:03

:cool: Witam was gorąco, również i ja się dołącze :D
Nazywam sie Kamil, jestem z Zabrza akwarystyka morska i słodkowodna nie jest moim hobby, lecz częścią życia i sposobem na nie :D
Podobnie jak thomash666 cierpie na nieuleczalna chorobe "gadulus aqarius" :lol: (jak to okreslila moja druga połówka) czyli wszędzie i non stop gadam o akwarystyce
pozdrawiam :w00t:
Dołączona grafika
0

#783 Użytkownik nie jest zalogowany   bazyl xx 

Napisano 13 February 2012 - 23:19

witam od kilku dni jestem obserwatorem dziś dołączyłem do waszego sympatycznego grona. nazywam się patryk i dopiero zaczynam przygodę ze słoną wodą , mój rm stoi na razie pusty ale i tak lampię sie w niego jak w telewizor i nie mogę doczekać się napełnienia.
0

#784 Użytkownik nie jest zalogowany   waldi124 

• Akwarium:650 litr.dyskowce,320 morskie

Napisano 14 February 2012 - 12:36

Witam wszystkich :thumbup:

Mam na imie Waldek pochodze z Gdanska mieszkam obecnie w Cardff.
Akwarystyka pasjonuje sie 10 lat ,od okolo 7 lat (z mala przerwa zwiazana z wyjazdem)
w moim 650 ltr. hoduje paletki i kilka innych drobnych gatonkow tropikalnych. Swoja przygode z akwarystyka morska zaczelem w miniony piatek , tego dnia
od zony i dzieci dostalem w prezencie pierwsze akwarium morskie .

Pozdrawiam serdecznie
0

#785 Użytkownik nie jest zalogowany   peyo79 

Napisano 14 February 2012 - 14:37

Witam Mam na imę Piotr mieszkam w Lesznie. Akwrystyką interesuję się od zawsze i przez większość czasu coś tam zawsze u mnie pływało w akwa ale słodkim. Morskie było zawsze tematem tabu ze wzgledu na ceny i brak pewnosci że dam rade. Od końca listopada jestem posiadaczem 160l solanki z drugiej ręki. Odkupiłem działające akwa z kilkoma koralami grzybkami i ukwiałem. ( akwa był zieloniutkie od glonów mocno zaniedbane :thumbdown: )Obecnie akwa tętni życiem i kolorami a ja jestem w trakcie projektu nowego 150x70x60(h) :thumbsup: . Okazało się że wciągło mnie na maksa a z moimi obawami to jest tak że jakoś rade daję i nie jest tak źle ale z kasą to każdy z was wie to hobby tanie nie jest ale co tam na coś trzeba wydawać więc dlaczego nie na akwa, choć moja żona nie zawsze się z tym zgadza :realmad: , ale jak czytam forum to nie tylko mój problem lecz wielu z was ( z nas ). Póki co jakos daję radę i negocjacje idą do przodu w tym tygodniu może zamówię nowe szkło ale o tym to już w nowym wątku jeśli kogoś to zainteresuje. :D
0

#786 Użytkownik nie jest zalogowany   natalia83 

• Wyświetl galerię
  • GG : 8911446
  • Akwarium:240 l + 50l działający- RM w likwidacji

Napisano 14 February 2012 - 21:39

:welcome: Ja rownież chciałabym wszystkich przywitać, jak większość zorientowała się z nicku mam na imię Natalia jestem ze Szczecina, oboje z męzem Tomkiem już dosyć dawno interesowaliśmy się solniczkami jednak zawsze stawało na tym że to bardzo droga zabaweczka i nagrywalismy na discovery filmy z życia rafy, które potem były namiętnie molestowane. Potem była rafa na żywo w egipcie a nastepnie wyjazd do Gdyni po reefmaxa 105l, przyjechało z nami ok 17kg żywej skały, piasek jeden pomarańczowy roral, zielona gąbka, plaga apitasi i setki niebieskich rozgwiazdek. Dlaczego Reefmax? Zaraz pewnie starzy wyjadacze powiedzą czemu nie powinno się kupować takich gotowców. ALE. Przede wszystkim ze względu na wygląd po drugie jest niejako szkoleniowe bo w tej dziedzinie narazie raczkujemy i wiele dni musi upłynąć byśmy poczuli się w miarę pewnie a po za tym w domu jest jeszcze 240l słodkie, które czeka ;) na przeróbkę ale za to zabierzemy się za kilka lat. Tak więc witam wszystkich bardzo serdecznie mam nadzieję że czas pozwoli mi zaglądać nie tylko jak będę miała problem, ale również w celach edukacyjnych. :welcome:
Dołączona grafika
0

#787 Użytkownik nie jest zalogowany   Gabi_2 

Napisano 16 February 2012 - 00:12

Ja też się przywitam serdecznie. Po dłuuugim namyśle, czytaniu forum w końcu zdecydowałam się na własne akwa, zaczęłam powoli zbierać sprzęt i w oczekiwaniu na niego dalej pogłębiać wiedzę.. i tak czytam i czytam i czytam... i chyba jeszcze dużżoo nocy zarwę zanim w końcu to wszystko ogarnę, ale mam nadzieję że w końcu nadejdzie godzina 0 i zaleję moją pierwszą solniczkę, pzdr :bump1
0

#788 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel607 

• Akwarium:słodkie 240, słone kiedyś będzie

Napisano 16 February 2012 - 01:49

Witam mam na imię Paweł. Mam nadzieję że w tym roku w końcu odpalę moją pierwszą solniczkę. Pozdrawiam.
0

#789 Użytkownik nie jest zalogowany   Majster-klepka 

Napisano 17 February 2012 - 14:05

Witam wszystkich posolonych :welcome:
od kilku dni uważnie czytam to forum przygotowując się do uruchomienia własnego akwarium morskiego :thumbsup:
Forum to jest prawdziwą kopalnią wiedzy ale i tak będę szukał Waszej pomocy :welcome:
Jestem z Warszawy
pozdrawiam
Marcin
Marzenia w trakcie realizacji......
Akwarium w trakcie kompletowania
0

#790 Użytkownik nie jest zalogowany   RafiLodz 

• GG : 4132819
  • Akwarium:90x35x40

Napisano 20 February 2012 - 15:21

Witam !

Na chwile obecną posiadam nieduże Malawi, ale chcę też uruchomić akwa morskie - 90x35x40 - mam takie jedno wolne.
Na razie czytam i czytam :D i myślę niedługo komletować sprzęt.
Pozdrawiam ALL i nie ukrywa ,ze liczę na pomocne rady :)
90x35x40 - zalane 29.02.2012

Pandora 224
0

#791 Użytkownik nie jest zalogowany   sPRYTny 

• nie wiem co tu wpisać... ;)
  • Grupa: Moderator
  • GG : 2048739

Napisano 20 February 2012 - 15:32

Witamy. :)
0

#792 Użytkownik jest zalogowany   Piostu 

• Wyświetl galerię
  • GG : 1757375
  • Akwarium:Które ? :)

Napisano 21 February 2012 - 19:02

Jak wszyscy w tym temacie ja również chciałem się przywitać :)

Na imię mam Piotrek i jak na razie jestem ( mniej lub bardziej ) szczęśliwym posiadaczem dwóch szkiełek słodkich ( 200 + 54 l )
Solniczkami zacząłem się w zasadzie interesować odkąd odpaliłem pierwszy baniak słodki, ale przed startem skutecznie powstrzymywały mnie marne ilości "zaskórniaków" :).
Jednak w końcu dojrzałem do decyzji żeby bardziej zgłębić temat morza i od kilku tygodni czytam, czytam i czytam forum i poznaję tajną wiedzę ... ( mój szef chyba już nie lubi tego forum :thumbup: )
Jak znam życie i siebie podejrzewam że jeszcze kilka głupich pytań zadam w "dla nowicjuszy"( z góry proszę nie bijcie jeśli zapytam o coś co już gdzieś było - to forum jest ogromne i nie sposób się przebić przez wszystko aczkolwiek przycisk "szukaj" nie jest mi obcy - czasami po prostu nie wiem jak o coś zapytać :D ).
O ile wszystko pójdzie po mojej myśli to za jakiś czas będzie można czytać i oglądać foto-dziennik z mojego startu w "słone" życie :)
0

#793 Użytkownik nie jest zalogowany   wydra 

Napisano 27 February 2012 - 14:45

Witam.
Mam na imię Karol i jestem z Turku.
Oprócz małej 30 litrowej solniczki mam jeszcze 3 akwaria słodkowodne. Oczywiśćie jak każdy zapaleniec planuję następne.
Na codzień poza akwarystyką zajmuje się projektowaniem i wykonaniem reklam.
Pozdrawiam wszystkich.
0

#794 Użytkownik nie jest zalogowany   Jurque 

• GG : 6872564

Napisano 02 March 2012 - 13:50

Witam

Mam na imię Maciej i do tej pory zajmowałem się tylko aquascapingiem. Jak wszystko dobrze pójdzie to niedługo odpalę swoją pierwszą 30 litrową solniczkę.
0

#795 Użytkownik nie jest zalogowany   Miklosz 

Napisano 04 March 2012 - 22:10

Po długim wczytywaniu sie w to forum, które odkryło przede mną tajemnice akwarystki morskiej:), nadszedł czas na oficjalne przywitanie. Mam na imię Mariusz i spełniłem swoje marzenia o kawałku własnej rafy koralowej, której ciągle się uczę. Wybór padł na Reefmaxa z wielu powodów, kompaktowośc, gabaryty itp. Kupiłem gotowy zestaw na Allegro z życiem. Poprzednikowi znudził się po roku zbawy. I tym sposobem dołączyłem do grona morszczaków :). Wcześniej oczywiście była akwarystyka słodkowodna. Ostatni baniaczek to 650 litrów Malawi ;)
0

#796 Użytkownik nie jest zalogowany   DebMat 

Napisano 05 March 2012 - 03:33

Witam.Mam na imie Debora i od 2tygodni z mezem gapimy sie na dojrzewajacego reefmaxa:)uzaleznia!
0

#797 Użytkownik nie jest zalogowany   elemel 

Napisano 05 March 2012 - 22:19

Witajcie koledzy i koleżanki z AA (Anonimowi Akwaryści), również i ja jestem uzależniony, ale co tam. Z "baniakami", "szkiełkami" itd. bawie się dopiero od 3 lat, i bardzo długo chodziła za mną "solniczka", czytałem, dopytywałem, oglądałem-(trułem dupe sprzedawcom w zoologicznym). I w końcu nadszedł ten dzień 27.02.2012, odpaliłem pierwszą swoją solniczkę :)))))))))))))))). wiem , wiem ma dopiero 2 tygodnie ale co ja w niej nie mam.
Baniak 50l
Woda destylowana ze stacji benzynowej (nie zartuje)
Sól KENT MARINE
Skała żywa 8kg
No i co tam żyje :))) - wężowidła - od 3 do 6 cm razem 7 szt,- ślimaki- 4 szt nie znam ich po nazwie ale podobno pozyteczne, oraz 20 sztuk (albo i więcej) jego mać długich obleśnych skurczybyków !!!!!!!!!! tzn WIELOSZCZETÓW, no i takie robaczki przezroczyste maleńkie i rozgwiadki które musz wybić ????. nie kupowałem tego dobytku, przywędrowały ze skałą

Morszczak dojrzewa, na próbe wsadziłem dwie zaszczepki xeni, i wieloszczety były bardzo zadowolone, grupa zoorganizowana z jednej skałki wyszła z inicjatywą i wciągneła zaszczepkę xeni pod skałę, co by daleko na papu nie latać!!!!
To tyle na dzień dzisiejszy, pozdrawiam serdecznie Michał z dzikiej Lubelszczyzny.

P.S. Wytoczyłem ciężkie działa przeciwko Wieloszczetom, tzn butelka z krewetką, nadszedł czas na zemstę.
0

#798 Użytkownik nie jest zalogowany   Włodzimierz 

• Jakaś tam Szlachta :))
  • Wyświetl galerię
  • Grupa: Szlachta Morska.
  • Akwarium:1000 l.

Napisano 05 March 2012 - 22:44

Witajcie nowi AADołączona grafika
1000 l. solanki; oświetlenie: 720W z PS Black Python; odpieniacz: made by blue.wave; cyrkulacja: 1 x Reef Circulator 10000 + 2 x Tunze 6105 + Tunze 6205 + Multicontroller, New Jet 6000; sól KENT.
0

#799 Użytkownik nie jest zalogowany   gregs 

• GG : 5376012
  • Akwarium:3OL Nano-Reef powered by Aquael

Napisano 05 March 2012 - 23:21

Witam.
Mam nano solniczke od aquaela + falownik hydor 1600
W filtr kaskadowy wrzucilem Hemi Pure Elite.
Zywa skala w ladnej formie, zywy piach, zbiorniczek naszprycowalem w okresie dojrzewania bakteriami hagena. Auktualne zasiedlenie to Euphillia Paradivisa i niestety mimo poszukiwania jeszcze jeden mieczak o nieznanej nazwie. Poza tym jest krewetka na aiptasie (w ogóle jej nie je), slimak i krab eleganse. Towarzyszy im jednen Garbik z zoltym brzuchem :)

W jakim dziale moge zidentyfikowac ten nieznany koral ?

Pozdrawiam Grzesiek.
0

#800 Użytkownik nie jest zalogowany   makok 

• GG : 8949419
  • Akwarium:nietypowe 720l malawi, podwaliny pod nano rafkę

Napisano 09 March 2012 - 17:24

Witajcie... mieszkam w jedynym miejscu w Polsce nie połączonym z Polską suchym połączeniem. :)
Ostatnio popełniłem wykroczenie w postaci sklejenia sobie 7 baniaczków z akrylu... :D
Co najmniej jeden wyląduje u mnie z nanorafką, a pozostałe może się rozejdą...
Ale o tym zakładaniu to już będzie zupełnie inny wątek...

Pozdrawiam szczególnie serdecznie Snocha, którego znam jeszcze z klubu malawi, gdzie nadal często bywam.
Miałeś rację... pierwsza męska decyzja była, o założeniu rafki :D

Pozdrawiam
0

Udostępnij ten temat:

• 43 stron +
  • « Pierwsza
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • Ostatnia »