Mam na imie Adam. Moja przygoda z akwarystyką Morską rozpoczeła się od 30 litrowego akwa słodkowodnego...
Dziwne ale prawdziwe...
Podczas porządków na strychu w moim rodzinnym domu znalazłem moje malutkie akwa w którym w podstawówce próbowałem coś hodowac (bez sukcesów).he he. No i dostałem olśnienia...."założe małe akwa dzieciakom dla frajdy,". wycieczka do sklepu zoo no i zakupy<<< w jednej reklamówce żwirek,rośliny i papu w drugiej pierwsze rybki... takie miałem pojęcie na początku!!! i się zaczeło. Częste wizyty w sklepach zoo i rozczarowanie,,, że każda rybka która mi się podoba jest
MORSKA.
Po rozmowie z właścicielem sklepu w oko wpadł mi reef max na ale wydac dwa koła na rybki to "przesada"...
chwile biłem się z myślami aż trafiłem na to forum i zajrzałem do działu "nasze akwaria".widoki sami wiecie "niecodzienne" Decyzja zapadła będzie Morskie. Napalony na Reef Maxa chciałem dopytac o kilka drobiazgów..i go szybko kupic. Naszczęście koledzy z forum uświadomili mnie jak się to powinno zaczynac i po 3 miesiącach bardzo intensywnego czytania forum udało mi się złożyc i odpalic najstępujący zestaw.
330l: 100/60/55 optiwhite + sump ,
oświetlenie: 8x39 ATI Powermodule
obieg: NJ 3000
odpieniacz: Deltec APF 600
Filtr: Deltec FR 509 +NJ 1200+NP-reducing BioPellets
dolewka: Dr Witt + Eheim compact 300
cyrkulacja:2xkoralia 4
posolone czeka na skałę
skała też już jest 29 kg.
Mam pare fotek z zakładania ale wszystkie fatalnej jakości robione z telefonu wiec daruje sobie pośmiewisko.
jestem dumny bo sporo rzeczy zrobiłem sam tp. szafka ,elektryka, hydraulika z pomocą "Kozika" wielkie dzięki!!! no i wielkie podziękowania dla DarkaB30 za poprawke sumpa.Co ja bym bez was zrobił. he he he.zostało kilka rzeczy do dokończenia ale reszta to już pikuś...
Dobra kilka fotek jak to wszystko wygląda
ostatnie robiłem amatorską cyfrówką.
Mysle że zakładam ten wątek po to, żeby popełnic jak naj mniej błędów w prowadzeniu akwa ,wiec jestem otwarty na krytyke,,,,....

Logowanie »