Użytkownik Stani dnia 07 February 2012 - 19:21 napisał
Semarensis,
jeden z najladnieszych korali

wiem, że ładny i dlatego zachciałem mieć dwa jeden taki standard róż a drugi w czerwień z polipami idący...
@Stani podpowiedź co jest nie "halo", że montipory idą do dołu a nie w górę jak u większośći? no co co można zrobić by te cholery się wybarwiły jak należy? chce mieć takie oczo-je..e kolory montich a tu... jakbym się nie starał to zawsze są takie "sprane" jakby właściwy kolor wodą rozcieńczył... jadę na Zeo obecnie wlewam 1 kroplę AAHC dziennie, 2-3 kropli CV diennie, około 0,3 ml K-balanca od 3 dni. o poranku dodaję kroplę Stylo-poci i co któryś dzień Zeospura-Makroelementy tak z 0,8 ml. Zacząłem karmić Zoplanem i Phytoplanem oraz ogólnie bardziej śmiecę bo karmie Tubę co wieczór dostaje 3/4 kostki mrożonki (artemia, marinmix, lasonogi lub coś innego grubego wymieszanego z drobnica w postaci lobster egg, red plankton lub interbred)...
Parametry stałe od długiego czasu z dwa dni temu mierzyłem i było:
zasolenie 1,026
temp 25-26 C
PH 8,1-8,3 (przeważnie jest 8,2 ale podałem graniczne wartości...)
Ca 450
MG 1260-1280 (cholera go wie bo ten test RedSea to...)
PO4 niewykrywalny
NO3 niewykrywalny
KH - 10
powiedziałbym, że acry ostatnio mają lepsze życie niż montipory, szybciej rosną... nawet Tenius ostatnio stoi w półcieniu i nie ma odwagi być brązowy... a tam gdzie "łapie" światło jest jasny prawie biały...