Tester, odkopię Twój wątek... Przeczytałem cały wątek Mariusza na UR i jedno co mi się rzuciło w oczy poza tym że klejenie akrylu było skopane to to, że stelaż pod głęboką częścią chyba mógł być przyczyną jego problemów. Primo: tam była spor dysproporcja masy względem części płytkiej a konstrukcja pod częścią głęboką wyglądała równie delikatnie jak pod płytką. Secundo: miał tam dosyć mocne MP40 które bujając tym całym układem na niezbyt mocnej podstawie mogły powodować ugięcia stelaża właśnie na granicy stref głębokiej i płytkiej. Nie jestem inżynierem materiałowcem ale na mój chłopski rozum tam coś takiego mogło mieć miejsce. W jego wątku pojawiła się fajna sugestia co do rozwiązania takiego baniaka. W skrócie to miałoby wyglądać tak:

Po prostu wielkie boczne szyby z półka w środku. Przestrzeń pod półka (od tyłu do jej końca) miałaby byc zasłonięta przez obudowę szafki a pod nią w ciemności - jak to tam nazwali "cryptic zone"...
W ten sposób masz klasyczne akwa bez ryzyka związanego z "pionierskim" projektem.