Mała rzecz a cieszy Jeśli ReefMax to wiedz, że coś się dzieje...:)
Napisano 06 January 2012 - 20:14
Dałbyś jakiś update...bom ciekaw co tam w słoiku się dzieje...
pozdrawiam
Maciek
Red Sea Max Aquarium 130, zalane 01.06.2009...
...rare zoas nad palys collector...
Maciek
Napisano 07 January 2012 - 01:50
Witam,
Faktycznie trochę zaniedbałem aktualizacje ale nie za bardzo było o czym pisać... Z życia przybyło trzech nowych mieszkańców: Pterapogon kauderni, Cryptocentrus cinctus, Chrysiptera parasema oraz kilkadziesiąt pochodzących z własnej "hodowli" tectusów:) Mam nadzieję, że w styczniu coś zakupię z korali... Zastanawiam się też nad zakupieniem krewetki pistoletowej dla babki. Pojawił się pierwszy problem z sarco - nie polipuje tak ładnie jak na początku. Możliwe, że może to mieć związek ze zbytnim wyjałowieniem wody. Nie wiem czy to będzie dobra metoda ale karmię trochę bardziej obficie i wyłączam odpieniacz. Zobaczę czy to poprawi sytuację.
Faktycznie trochę zaniedbałem aktualizacje ale nie za bardzo było o czym pisać... Z życia przybyło trzech nowych mieszkańców: Pterapogon kauderni, Cryptocentrus cinctus, Chrysiptera parasema oraz kilkadziesiąt pochodzących z własnej "hodowli" tectusów:) Mam nadzieję, że w styczniu coś zakupię z korali... Zastanawiam się też nad zakupieniem krewetki pistoletowej dla babki. Pojawił się pierwszy problem z sarco - nie polipuje tak ładnie jak na początku. Możliwe, że może to mieć związek ze zbytnim wyjałowieniem wody. Nie wiem czy to będzie dobra metoda ale karmię trochę bardziej obficie i wyłączam odpieniacz. Zobaczę czy to poprawi sytuację.
ReefMax, 2*Koralia Nano 1600, NewJet 1200
Napisano 07 January 2012 - 21:34
No, że 3 nowych przybyło to wiem...sam ich pakowałem:P...a co do sarco to może będzie skórę zrzucał...albo wyjałowiłeś wodę...pamiętaj żeby nie przegiąć w drugą stronę z karmieniem...
pozdrawiam
Maciek
Maciek
Napisano 07 January 2012 - 23:24
Wiem, że pakowałeś ale posta napisałem również celem dokumentowania mojej "walki" z solniczką
Z sarco to chyba problem wyjałowionej wody bo na zrzucanie skóry to chyba zbyt długi okres czasu - będzie już około miesiąca. Ale póki reszta ferajny nie pokazuje, że jej źle to tak bardzo nie panikuję
ReefMax, 2*Koralia Nano 1600, NewJet 1200

Logowanie »