nano-reef.pl: Stosowanie Bawelny - nano-reef.pl

Skocz do zawartości

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Stosowanie Bawelny

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   mirekaju 

• Wyświetl galerię
  • Grupa: Klubowicz
  • Akwarium:http://www.youtube.com/watch?v=5eXgUfkTQBk

Napisano 19 April 2012 - 18:47

Wyświetl postUżytkownik Normad dnia 18 April 2012 - 19:26 napisał

Nigdzie nie znalazlem jaka podaje sie ilosc waty na litry.
Ja poprostu wlozylem pasek ok 20cm/org. szerokosc do woreczka na absorbery i tak sie samo hula w sumpie .system sobie sam reguluje rozklad waty .obecnie dalej mam to tylko w 1szym malym akwarium bo nie mam czasu na przelozebnie skaly do nowego :wallbash: (nasapi to najprawdopodobnie w piatek/sobote.
Taki pasek 20cm w moim 130L rozkladal sie ok 2 miesiecy potem znow zapodalem tski sam i jest go jeszcze polowa.

Czytałem z zaciekawieniem ja do zbicja no3 lałem wóde zjechałem z 50 do 25

Mocno zastanawiam się nad watą...Na 1000l ile waty? pół opakowania wystarczy zapakować do worka

na złoże?
MÓJ KAWŁEK OCEANU:

Zbiornik opt 185x70x70 Sump80x60x50.Obiegówka OR3500, Światło Giesmann 3x250 HQI +4x80 świetlówki ściemnialne + nocne 2x Profilux Simu-L
Piana Bubble King 250 na pompie Red Dragon.Bujanie wodu Tunze Wavebox 6215 + Hydor Wavemaker 4 z trzema pompami Hydora 8,6,4
.
Elektryka:Aqua Medic AT-Control ze wszystkimi elektrodami czuwjący nad pracą Reaktora wapnia, Ozonatora,Chłodzenia i Grzania, automatycznych dolewek i podmianą wody.+ ProfiLux 3 eX tagże z elektrodami (tak dla pewności) a także odpowiada za całe zintrgrowane oświetlenie + GroTech - TEC III NG dozownik rozszeżony do 7 pomp.Dodatki: 2x Deltec Filtr przepływowy na złoże ROWAPhos i węgiel aktywny,Aquabreed 1000 do chodowli artemii

http://www.youtube.com/watch?v=5eXgUfkTQBk
0

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Normad 

• Grupa: Klubowicz
  • Akwarium:obecnie 130L a bedzie 500L

Napisano 19 April 2012 - 19:54

Mysle ze wystarczy napewno nie zaszkodzi bo przedawkowanie nie grozi przy tej metodzie.
Jest tylko jedno ale : to dziala lecz nie odrazu trzeba czasu zanim zacznie sie rozpuszczac (tak ja to nazywam) ale gdy nadejdzie ten moment efekt jest widoczny

500L OptiW.12mm +sump112L
Odpieniacz mini-BK200 by Darek.Pompa obegowa OR 6500L/h , cyrkulacja 2xTunze + multicontroler (narazie tyle)+ oswietlenie Giesemann Infinity 2x250W+4xT5 ok 35kg skaly + Livesand .Automatyczne doleweka i inne duperele jako zamiennika Biopellets uzywam Czystej Waty Bawelnianej ktora doskonale spelnia swoja role.
0

Udostępnij ten temat:

• 3 stron +
  • 1
  • 2
  • 3