-
11 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
ACTA jesteś za czy przeciw - ankieta
Napisano 22 January 2012 - 19:27
Aqua Nova 4x39W T5
Deltec APF600
New Jet 2300
Odpalone 16.03.2012r.
My project 225.0L
Napisano 22 January 2012 - 20:24
Napisano 22 January 2012 - 20:24
Napisano 22 January 2012 - 20:26
Pozdrawiam, Jakub
Napisano 22 January 2012 - 20:30
Najlepsze jest to, że najbogatsi na świecie uważają że są okradani
Zobaczcie jak żyją muzycy i ich managerowie, jak żyją aktorzy - grupy uważające się za poszkodowane.
Clarence Darrow
Napisano 22 January 2012 - 20:48
Robi - nadal wstrzymujesz się od głosu ?
Co nie zmienia faktu że i tak nie mamy na to wpływu
Napisano 22 January 2012 - 20:51
Niekiedy przydałaby się pewna weryfikacja tego co wrzuca się w siec ale bez przesady żeby YT i Wikipedia przestała istniec bo sa wykorzystywane tam nazwy własne i inne loga.
Napisano 22 January 2012 - 21:01
Napisano 22 January 2012 - 21:55
Użytkownik kapitan dnia 22 January 2012 - 20:30 napisał
I tak sie wlasnie rodza sie plotki :/ :/ A ustawa jest w Internecie, rozporzadzenie ktore uszczegolawia co trzeba w logach trzymac jest w Internecie i mozna siegnac do zrodel ! Nie 5 lat a 2 lata to po pierwsze. Po drugie zbieranie historii to podstawa - jak nie robisz nic nielegalnego to nie masz sie co obawiac, prawda jest taka ze cyberprzestepczosc to nie mrzonki to rzeczywistosc. To grube pieniadze tak prawde mowiac. Nie bede mowil ile wplywa zgloszen zwiazanych z przekretami w necie trafia do nas ale to calkiem spora liczba. A trafiaja sie i błahe sprawy ale i pedofilia !!! I dlatego logowanie jest potrzebne.
Co do ACTA mam mieszane uczucia. Natomiast nie da sie ukryc ze ochrona wlasnosci intelektualnej powinna miec miejsce. I to bez dwoch zdan. Co prawda nie w sensie patentow typu: one click shopping ktory nalezy do Amazona ale konkretnych rozwiazan czy autworow audio, video etc.
Kupie szczepki Acanthastrea Lordhowensis i innych z tego rodzaju
110x50x50,sump 62,5x38x40,marea 2200 4400,nj4500, koralia 5200x2,H&S 150-F2001
Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz
http://nano-reef.pl/...skie-malenstwo/
http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl
Napisano 22 January 2012 - 21:58
Napisano 22 January 2012 - 22:19
Inwigilację masz na każdym skrzyżowaniu dużych miast, w marketach, windach, szkołach, poczcie mailowej, banku itp...
No ale jak się tego nie wie to sie człowiek oburza jak chcą to nazwać :-)
Jestem ZA. Jak ktoś nie umie czegoś znaleźć bez google itp to znaczy że tak powinno być... bo za mało umie...
Napisano 22 January 2012 - 23:34
Czy to do wykoszenia chomikuj, torentów jest konieczne.
Kolejna sprawa, moim skromnym zdaniem władza korumpuje, i w naturze ludzkiej jest wykorzystywanie władzy do własnych celów. Patrz decyzje U.S. , co z tego, że się możesz odwołać jak już jest po ptakach.
Napisano 22 January 2012 - 23:49
Użytkownik tomasz dnia 22 January 2012 - 20:24 napisał
Ograniczenie o to trzeba walczyć zgadzam się.
Napisano 23 January 2012 - 00:32
Osobiście uważam, że wolny internet ma w sobie coś z romantyzmu dzikiego zachodu. I nie nalezy go ograniczać. To co jest tworzone dzięki internetowi jest znacznie bogatsze w treści niż to co "traci na internecie"
Weźmy takiego linuxa gdzie byłby ten system gdyby nie licencja GNU? Wszystkie poważniejsze instytucje maja sieci postawione na linuxie, np. Lotniska. Czemu nie ufa się komercyjnym oprogramowaniom tylko stawia się sieci tak ważnych instystucji na systemach GNU? Bo opracowała je i udoskonala na bieząco zbiorowa inteligencja......
I tak można było wy wyliczać i zanudzać.... Ale powiem coś co trafi do każdego użytkownika tego forum.
Co by było z akwarystyka morską gdyby nie internet? Co by było z działem DIY i nie tylko? Czy miałbyś swoje akwarium? Jaki masz odpieniacz w sumpie? Stać cie na jego orginał?
P.S.
Wiesz ile kamer zarejstrowało cie po drodze do pracy? około 40 szt. (stacje benzynowe, banki, parkingi, obiekty użyteczności publicznej, muzea, bankomaty, monitoring miejski).. oooo Cieżko uwieżyć?
Masz dwie komórki? W dwóch różnych sieciach? Służbowa i prywatna? pięknie.. można Cie zlokalizowac prawie tak precyzyjnie jakbyć miał w spodniach nadajnik GPS...
Podsumowująć: IMHO internet i postep eletroniczny w ostatnm 10 leciu to wielka wolność i wielka niewola.
Napisano 23 January 2012 - 01:06
Użytkownik Pante dnia 23 January 2012 - 00:32 napisał
Weźmy takiego linuxa gdzie byłby ten system gdyby nie licencja GNU? Wszystkie poważniejsze instytucje maja sieci postawione na linuxie, np. Lotniska. Czemu nie ufa się komercyjnym oprogramowaniom tylko stawia się sieci tak ważnych instystucji na systemach GNU? Bo opracowała je i udoskonala na bieząco zbiorowa inteligencja......
A co to ma wspolnego z ACTA ??
Cytat
Co to ma wspolnego z ACTA ? No moze faktycznie kopiowanie oryginałów i odsprzedawanie ich pozniej juz podlega pod ustawe. Nawet teraz ! Bez ACTA. Nie wiem czy ktos z Was chcialby prowadzic biznes i nie miec ochrony tego co wymysliliscie. Co innego kopiowanie a co innego inwencja tworcza ala np. Sebowy Frankenstein.Czym sie rozni APF600 DIY od chinskiego dresu Adidasa ? To ze Cie nie stac ma byc argumentem ? Prosze. Jak mnie nie stac to mam kraść ? Czy jak nie stac Cię na AMG 63 CLK to znaczy ze masz go ukrasc bo akurat sasiad posiada ?
Cytat
wystarczy jedna... do tego nie potrzeba wiecej niz 3 BTSy.
Wybaczcie ale "królowa internetu" Pani Basia dla mnie nie jest autorytetem i nigdy nie byla
Swoja droga czy ktos z Was wie co to jest ta cala ACTA ? Po co to wszystko ? Ale nie z tego co mowi jakas pani Basia tylko siegnal zrodel ? Zglebil temat troche bardziej niz krzyczenie przeciwko bo cala masa krzyczy ? Zacznijcie moze np. od tego: http://prawo.vagla.pl/node/9634 To dobre wyjscie do poznania troche bardziej tematu niz zainteresowanie sie od wczoraj bo... nagle strony rzadowe przestaly "gadac".
Kupie szczepki Acanthastrea Lordhowensis i innych z tego rodzaju
110x50x50,sump 62,5x38x40,marea 2200 4400,nj4500, koralia 5200x2,H&S 150-F2001
Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz
http://nano-reef.pl/...skie-malenstwo/
http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl
Napisano 23 January 2012 - 01:29
Patrząc na ankietę widać powoli zachodzące zmiany...
Napisano 23 January 2012 - 02:32
List do Obamy
Zastanawiajaca jest tez forma przygotowywania ustawy. Za zamknietymi drzwiami ale z udzialem zainteresowanych korporacji. Hmmmm....
Zakladajac nawet, ze nadrzedna idea ustawy jest sluszna to czemu nie poddac jej szerszej dyskusji i dlaczego Polska tak sie pcha zeby byc jednym z pierwszych krajow do podpisania?
Napisano 23 January 2012 - 09:12
A co do ACTA to ja nie zgadzam sie na to, zeby rzad negocjowal w tajemnicy przed spoleczenstwem jakies akty prawne, ktore moga w jakikolwiek sposob naruszyc moja prywatnosc i ograniczac moją wolnosc.
Jezeli zapytasz sie mnie czy mam cos do ukrycia odpowiem Ci: TAK
Mam wiele do ukrycia. Jak kazdy z nas. Jest pokaźna sfera mojego zycia prywatnego i zawodowego do ktorej nie zamierzam wpuscic nikogo. Taka sfera jest miedzy innymi moja dzialalnosc w internecie.
Udostępnij ten temat:
-
11 stron
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Logowanie »