Tak cały czas jadę na kranówce bez dodatków, tylko tyle co sól zawiera.
Podmianki raz na m-c 5 litrów
30L Aquael Zbiornik przejściowy
Napisano 22 February 2012 - 19:53
Nemateleotris magnifica zdechła, od kilku dni nie jadła
Przyczyna zgonu nie znana...
Przyczyna zgonu nie znana...
Napisano 11 March 2012 - 00:20
PRZETESTOWAĆ ????????????
Sorry - wybacz - ale jak to przetestować ?
Z premedytacją sprawdzasz, czy zwierzęta przeżyją w pogorszonych warunkach ?
Nie - wybacz - ale jestem kategorycznie na nie - to jakbym swoje psy trzymał w szafce i sprawdzał -czy przeżyją bez odpowiedniego światła,cz pożywienia - nie wspominając o odpowiednim ruchu.
Rozumiałem i nadal rozumiem, że budując akwarium staramy się stworzyć naszym podopiecznym jak najlepsze warunki i nie pogarszamy jakości ich życia z premedytacją- prawda ?
Może jeszcze przemyśl swoje `badania` - ja rozumiem - robisz z na kranówce - bo jest super - idealna i ok - no problem ,ale nie pisz, że sobie robisz testy na zwierzętach - to przecież chore.
Sorry - wybacz - ale jak to przetestować ?
Z premedytacją sprawdzasz, czy zwierzęta przeżyją w pogorszonych warunkach ?
Nie - wybacz - ale jestem kategorycznie na nie - to jakbym swoje psy trzymał w szafce i sprawdzał -czy przeżyją bez odpowiedniego światła,cz pożywienia - nie wspominając o odpowiednim ruchu.
Rozumiałem i nadal rozumiem, że budując akwarium staramy się stworzyć naszym podopiecznym jak najlepsze warunki i nie pogarszamy jakości ich życia z premedytacją- prawda ?
Może jeszcze przemyśl swoje `badania` - ja rozumiem - robisz z na kranówce - bo jest super - idealna i ok - no problem ,ale nie pisz, że sobie robisz testy na zwierzętach - to przecież chore.
Napisano 11 March 2012 - 12:03
Krewetka padła oraz ukwiał, została euphylia, sarco i błazenki.
Testy mogę uznać za skończone niepowodzeniem
Większy baniak będzie na wodzie RO
Testy mogę uznać za skończone niepowodzeniem
Większy baniak będzie na wodzie RO
Napisano 11 March 2012 - 12:15
akwa 250l,odpieniacz DIY(pompa AB 2000/1 igla),cyrkulacja-Tunze 6055x2+multicontroller 7096+Tunze 6045,obieg NJ-2300,oswietlenie-3x39W+2x17W LED Northern blue+2x15w.14000K+15W blue.DOSER ONE,30kg LR.
Napisano 16 March 2012 - 09:45
fajnie się zaczęło ale smutnie się skończyło, szkoda.
niech to będzie przestrogą dla innych.
pozdrawiam
niech to będzie przestrogą dla innych.
pozdrawiam

Logowanie »