Mam małą plagę aiptasi i chcę kupić preparat jak w tytule. Mam pytanie czy po wprowadzeniu do otworu gębowego ukwiała preparat pozostawiamy w akwarium czy należy go odessać razem pozostałością po ukwiale. Jeśli odsysamy to po jakim czasie. W instrukcji nic na ten temat nie ma.
Mam od miesiąca trzy krewetki wurdemanni, ale ich aiptasie nie interesują. Ukwiałów nie ubyło a wręcz przeciwnie.
Strona 1 z 1
Grotech aipex Jak używać
Napisano 21 February 2012 - 15:32
dokup jeszcze ze 2 krewetki i czekaj, bedziesz miał problem raz na zawsze z głowy.
330l: 100/60/55 optiwhite + sump , oświetlenie: 8x39 ATI Powermodule Obieg: RD 3500 odpieniacz: Bubble King Supermarines 200 Filtr:poompa NJ2300+deltec FR 509 +filtr NP-reducing BioPellets dolewka: Dr Witt + Eheim compact 300
cyrkulacja:2xkoralia 4+1x koralia 3: skała ok 50kg. Start 17.05.2010 :)
cyrkulacja:2xkoralia 4+1x koralia 3: skała ok 50kg. Start 17.05.2010 :)
Napisano 21 February 2012 - 17:02
U mnie 2 wundermani poradziły sobie skutecznie z rozprzestrzenianiem się tego ustrojstwa. Zostały tylko dwa dorodne okazy, których chyba bały się ruszyć. Nie chciałem nic z nimi robić bojąc się o ponowny rozsiew zarodników, ale pożyczyłem od znajomego w/w preparat, zaaplikowałem w pysk brzydalom i póki co (mineły ledwo 3 dni) ukwiały się nie pokazują.
darek34- co do Twojego pytania- trochę preparatu spadło na podłoże i tą część odessałem, ale resztek aiptasii i preparatu nie miałem jak się pozbyć, gdyż obie rosły w kolonii zoa, jednakże mimo to nie widzę żadnych niepokojących objawów w zbiorniku
Pozdrawiam
darek34- co do Twojego pytania- trochę preparatu spadło na podłoże i tą część odessałem, ale resztek aiptasii i preparatu nie miałem jak się pozbyć, gdyż obie rosły w kolonii zoa, jednakże mimo to nie widzę żadnych niepokojących objawów w zbiorniku
Pozdrawiam
300l panelowe -> H&S 110-F2000, HQI 150W, 2x39 T5, 2x5000l/h, 1200l/h, RO.DI, 30 kg LR
http://nano-reef.pl/...m=posts&q=29446
http://nano-reef.pl/...m=posts&q=29446
Napisano 22 February 2012 - 11:23
Czy ktoś z odpowiadających przeczytał pytanie?? Sam chętnie się dowiem o innych sposobach zwalczania tego dziadostwa. Wszyscy czytający forum wiedzą już jacy są naturalni wrogowie aiptasi zresztą temat jest przypięty. Może więc ktoś da odpowiedź na postawione pytanie??
majestic - przepraszam nie doczytałem do końca:)
majestic - przepraszam nie doczytałem do końca:)
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1

Logowanie »