flcf Report post Posted June 10, 2018 Cześć Mam małe pytanko - ile mogę mieć krabów Mitrax w akwarium (170l) ? Bo nie wiem czy one muszą być jakoś pojedynczo czy w grupach ? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Cichyppg Report post Posted June 10, 2018 Najlepiej pojedynczo w grupie mogą walczyć ze soba Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kris81 Report post Posted June 10, 2018 Czy pojedynczo,czy dwie sztuki ,albo trzy to i tak u mnie znikły po 4-6 miesiącach .W sumie było 6 mitraxów przez ponad dwa lata a obecnie niema ani jednego. Nie wiem co jest tego powodem ale u mnie nie mogę ich utrzymać ,a może tak po prostu z nimi jest? Od pól roku mam percona gibbesi ,to prawdziwy zjadacz valoni , wykosił wszystko ,a jakoś z tym nie walczyłem ,bo pojawiły się kuleczki w zakamarkach i za bardzo nie było jak. Mitrax ciekawy,fajny ale u mnie to były jakieś lenie. Quote Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll , obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV, skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean Share this post Link to post Share on other sites
CzaQ Report post Posted June 10, 2018 Jeden powinien wystarczyć. Polujesz na Mitraxy z powodu glonów czy tak po prostu? A czy ogólnie Mitraxy tłuką się z Perconami czy jak to są inne gatunki krabów to na siebie nie patrzą? Quote Mózgowa rafa http://nano-reef.pl/forums/topic/101151-brain-tank/?tab=comments#comment-1045695 Share this post Link to post Share on other sites
dziadziol6 Report post Posted January 11, 2019 W dniu 10.06.2018 o 13:09, CzaQ napisał: Jeden powinien wystarczyć. Polujesz na Mitraxy z powodu glonów czy tak po prostu? A czy ogólnie Mitraxy tłuką się z Perconami czy jak to są inne gatunki krabów to na siebie nie patrzą? Też mnie ciekawi czy Mitraxy tłuką się z Perconami ?oba mam zamiar mieć . Quote Share this post Link to post Share on other sites
niwre37 Report post Posted January 12, 2019 10 godzin temu, dziadziol6 napisał: Też mnie ciekawi czy Mitraxy tłuką się z Perconami ?oba mam zamiar mieć . miałem obydwa i żyły w zgodzie . Quote Share this post Link to post Share on other sites
magmario Report post Posted January 12, 2019 W moim baniaku i u brara przy posiadaniu obu krabow walczyły sie między soba i zawsze mitrax przegrywal! Oba kraby sa roslinożerne wiec kwestia czasu ze trafą na siebie, czy to w małym czy dużym zbiorniku. Kwestia szczescia czy sie uda utrzymac dluzej razem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dziadziol6 Report post Posted January 12, 2019 Gloniska u mnie rosną czas szukać kosiarki dzięki za odpowiedz Quote Share this post Link to post Share on other sites
CzaQ Report post Posted January 14, 2019 W dniu 12.01.2019 o 11:14, dziadziol6 napisał: Gloniska u mnie rosną czas szukać kosiarki dzięki za odpowiedz Od 3 miesięcy mam w zbiorniku o wymiarach 60x60 obydwa kraby i w moim przypadku nie ma żadnego problemu, żaden z nich drugiego nie zaczepia. Czasami stoją i patrzą się na siebie z odległości kilku cm i żaden nie atakuje. Co najwyżej Mithrax podniesie groźnie obydwa szczypce do góry, ale to standardowa procedura obronna kiedy jakiekolwiek inne zwierze się do niego zbliża Quote Mózgowa rafa http://nano-reef.pl/forums/topic/101151-brain-tank/?tab=comments#comment-1045695 Share this post Link to post Share on other sites
max1974 Report post Posted January 14, 2019 Mam w 64l percona i mitraxa poki co od 2 mieisecy nie wchodza sobie w droge . Co do mitraxa zasmakował w dunce znim go wymacalem zdazyl opendzlowac kilka główek przestawiłem ja w innne miejsce i narazie spokoj. Quote Zbiornik 95x50x50 os 7x17W + actinica Led APF600 ,2x Koralia 3, sump 80L einheim 1250 start 10.2009 Share this post Link to post Share on other sites
dziadziol6 Report post Posted January 25, 2019 Chwilowo u mnie nikt nie ma ich szukam dalej Quote Share this post Link to post Share on other sites
adianosss Report post Posted May 4, 2019 czy ktoś miał problem z niszczeniem acropor przez Mitraxa. Złapałem swojego jak odgrywał nowe przyrosty i zjadł. Potem odbierał z tkanki . Kiedyś Milke też skubał ale nie widziałem strat. Pytam bo mam 4 szt więc jest lekki problem. Quote Share this post Link to post Share on other sites
R.I.P Report post Posted May 4, 2019 ... tak , też to zaobserwowałem jak miałem Mitraxy. Mnie akurat obdzierały LPS'y z tkanki. Oczywiście już nie mam Mitraxów. Co dziwnego Valonię miały w d...e. PK Quote Share this post Link to post Share on other sites
Walker Report post Posted May 4, 2019 Ja mam 6 sztuk i też omijają Valonie darmozjady a był taki okres ze naprawdę było co wcinać. Dopiero borsuk i scopas załatwili sprawę . Quote Share this post Link to post Share on other sites
R.I.P Report post Posted May 4, 2019 U mnie Z.xanthurum trzyma wszystkie glony pod kontrolą ... myślę że robi robotę za 50 Mitrax'ów. PK Quote Share this post Link to post Share on other sites
tilk74 Report post Posted November 10, 2019 Ja dziś zauważyłem jak mitrax skubie mi Sarco ,normalnie dziobał kawałki tkanki ... co za łajza Quote Share this post Link to post Share on other sites
niwre37 Report post Posted November 10, 2019 może gloduje,ma co jeść poza koralem? Quote Share this post Link to post Share on other sites
tilk74 Report post Posted November 10, 2019 Glonów ma dostatek Quote Share this post Link to post Share on other sites
niwre37 Report post Posted November 10, 2019 11 minut temu, tilk74 napisał: Glonów ma dostatek daj mu jakieś mięsko ,stynkę ,krewetkę itp.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
FajnyRadziu Report post Posted November 10, 2019 (edited) Czytałem, że takie niegrzeczne siusiaki to samce głównie. Ja mam samicę, bo zanim do akwa wrzuciłem to poczytałem i obejrzałem. No i muszę powiedzieć, że rąbie tylko glony na razie oraz przyłapałem ją jak się wyżywa na kolonii valonia Edited November 10, 2019 by FajnyRadziu (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
tilk74 Report post Posted November 10, 2019 (edited) Ja go kupiłem właśnie z myślą o wytępieniu Valoni . Uporał się z nią w ciągu 2-3 tygodni. Zawsze widziałem go zajadającego się innymi glonami . Dziś nawet prawie padłem ze śmiechu jak zobaczyłem go jak jedzie na stopa na krabie pustelniku i zjada mu glony z muszelki .Jutro sklepy zamknięte ale we wtorek skocze mu po jakąś krewetkę . I co zauważyłem ciekawego to cwaniak lub spać na miękkim . Jego ulubione legowiska nocne to Sarcophyton , Lobophyton ,Capnella i ostatnio Euphylia Edited November 10, 2019 by tilk74 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites