Jump to content
Signarus

E-rybka vs Przemek Gdzie zamówić baniak

Recommended Posts

Witam,

Po kilkuletniej przerwie wracam ze solanką :)

Planuję zamuwić szkło o wymiarach 140x70x60 z szyby 12mm OW tylko właśnie pytanie gdzie?

U Przemka jak i w erybce cena podobna.

Macie jakieś zdjęcia baniakow z szybą >10mm w OW lub do kogo mogę się wprosić na kawkę i zobaczyć takie szkło od któregoś z tych dostawców?

Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF

http://nano-reef.pl/...us/page__st__60

4718_4730.png

16 minut temu, Signarus napisał:

Witam,

Po kilkuletniej przerwie wracam ze solanką :)

Planuję zamuwić szkło o wymiarach 140x70x60 z szyby 12mm OW tylko właśnie pytanie gdzie?

U Przemka jak i w erybce cena podobna.

Macie jakieś zdjęcia baniakow z szybą >10mm w OW lub do kogo mogę się wprosić na kawkę i zobaczyć takie szkło od któregoś z tych dostawców?

ja robiłem w erybce 140.70/55h przód i lewy bok opti na 10mm z wzmocnieniami silikon transparentny. Wykonanie na 5 z plusem,  jedynie mi uszkodzili sumpa podczas transportu bo za mocno spięli pasami, jednak reklamacja bezproblemowa. 

Ja zamawiałem w Szczecinie.
Jakość pierwsza klasa, tu nie mogę narzekać. Akwarium, szafka i korona bardzo ładnie i estetycznie wykonane.
Przy składaniu zamówienia, kontakt pierwsza klasa, miło, szybko sympatycznie.
To tyle z tych dobrych rzeczy.
Teraz te złe...
Akwarium przyjechało 2 miesiące po terminie... Oczywiście nie można było anulować zamówienia bo "szyby już pocięte" i w takim wypadku zaliczka przepada..
Pani która odbiera tam telefony bardzo nie miła i arogancka jak człowiek się pyta o swoje zamówienie..
Później przestali nawet telefon odbierać..
Kontakt przez e-mail żałosny, minimum tydzień na odpowiedź i ściema ze w następnym tygodniu akwarium wyjedzie..
Dał by od razu znać że akwarium będzie za 2 miesiące bo ma opóźnienia itp, zwykle sory i nie było by problemu.
Ale lepiej ściemniać.

Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka

5 minut temu, elespero napisał:

Ja zamawiałem w Szczecinie.
Jakość pierwsza klasa, tu nie mogę narzekać. Akwarium, szafka i korona bardzo ładnie i estetycznie wykonane.
Przy składaniu zamówienia, kontakt pierwsza klasa, miło, szybko sympatycznie.
To tyle z tych dobrych rzeczy.
Teraz te złe...
Akwarium przyjechało 2 miesiące po terminie... Oczywiście nie można było anulować zamówienia bo "szyby już pocięte" i w takim wypadku zaliczka przepada..
Pani która odbiera tam telefony bardzo nie miła i arogancka jak człowiek się pyta o swoje zamówienie..
Później przestali nawet telefon odbierać..
Kontakt przez e-mail żałosny, minimum tydzień na odpowiedź i ściema ze w następnym tygodniu akwarium wyjedzie..
Dał by od razu znać że akwarium będzie za 2 miesiące bo ma opóźnienia itp, zwykle sory i nie było by problemu.
Ale lepiej ściemniać.

Jeśli chodzi o czas wykonania to wartość drugorzędna, bo dopiero za jakies 2-2,5mc wylewam żywicę na podłogę (zależy od pogody).

W erybce miałem poprzednie akwarium wykonane było b.dobrze poza w topą w postaci przesunięcia otworów w kominie, ale sami mi to powiedzieli i zaproponowali nowe lub te w obniżonej cenie.

Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF

4718_4730.png

Jeśli chodzi o czas wykonania to wartość drugorzędna, bo dopiero za jakies 2-2,5mc wylewam żywicę na podłogę (zależy od pogody).
W erybce miałem poprzednie akwarium wykonane było b.dobrze poza w topą w postaci przesunięcia otworów w kominie, ale sami mi to powiedzieli i zaproponowali nowe lub te w obniżonej cenie.
Ale jak zamawiasz no w listopadzie i mówi ci gość że początkiem stycznia dostaniesz akwarium. A dostajesz je 20 któregoś lutego, to jest kpina...

6 minut temu, elespero napisał:

Ale jak zamawiasz no w listopadzie i mówi ci gość że początkiem stycznia dostaniesz akwarium. A dostajesz je 20 któregoś lutego, to jest kpina...

w erybce przez majówke miałem obsów 1 tydzień chyba ok miesiaca czekałem. Kontakt ok. 

Ja zamawiałem w e rybce 160x70x55 zrobione 1 wsza klasa razem ze stelarzem  obudowa i korona .Termin wykonania  3 tygodnie przed czasem .:D

Sprawa jest prosta. Jak liczysz na jakość i możesz sobie pozwolić na kilkutygodniowe czekanie i obsuwę to zamów w Szczecinie. Nigdzie nie widziałem lepiej sklejonych i wykończonych szklanych baniaków. O e-rybce nie raz prawili że robota spartaczona. Ja bym nie ryzykował i poczekał. Mam 125x45x65 Opti od PW i jestem mega zadowolony, choć opóźnienia było z 6 tyg. Pozdr., tomko.

Nowe 400L

Nie przesadzajmy, ja ma spory zbiornik od erybki i też jest sklejony idealnie, to mój drugi od nich,nawet na czas był. 

8fdd9b9b7ef09de88ef75df31c7279e1u1318a12

Zbiornik 220x74x65, 2x OW , zaplecze 300ll ,

obieg Jebao DCP 18000, 2xVortech mp40,3xtunze6045,6025,6085,odpieniacz BK DC300 rdx,VSV,

skała RRR 50kg,lampa diy 279 t5 +led ok.280 W,dozownik H2Ocean

45 minut temu, tomko napisał:

O e-rybce nie raz prawili że robota spartaczona. Ja bym nie ryzykował i poczekał. 

Ech uwielbiam komentarze negatywne osób które nigdy nie miały styczności z daną firma...

Aktualnie kleje drugi zbiornik w erybce. Pierwszy robota perfekt. Ze swojej strony mogę polecić. 

Edited by P@vlik (see edit history)

2 godziny temu, elespero napisał:

Szczęściarz z Ciebie, u mnie było sporo dłużej, ale zbiornik wykonany super.

Co do kontaktu nie narzekam zawsze Przemek odbierał lub oddzwaniał.

Zbiorniki z Józefowa widziałem różne, były super zrobione ale i były kiepskie (spoiny grube).

9

Nie żebym był jakoś przywiązany do Szczecina ale nie spotkałem na tym forum posta, gdzie narzekali by na jakość u PW. Że tam długo ta fakt. E-rybce wpadki się zdarzały. Jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić i odszczekam co napisałem. Jestem daleki od uprawiania kryptoreklamy.  Opinia jak najbardziej subiektywna. Pozdr, tomko

Nowe 400L

9 minut temu, tomko napisał:

Nie żebym był jakoś przywiązany do Szczecina ale nie spotkałem na tym forum posta, gdzie narzekali by na jakość u PW. Że tam długo ta fakt. E-rybce wpadki się zdarzały. Jeśli jest inaczej to proszę mnie poprawić i odszczekam co napisałem. Jestem daleki od uprawiania kryptoreklamy.  Opinia jak najbardziej subiektywna. Pozdr, tomko

Słabo śledzisz forum ;)

110x50x50 ,sump 62.5x38x40, 3x Tunze 6045, nj4500, H&S 150-F2001

Dariusz 'VDR' Rubinkiewicz

http://nano-reef.pl/topic/35493-275l-radomskie-malenstwo/

http://art.debesciak.net http://www.klub-malawi.pl

2 minuty temu, inmar napisał:

Mi się zdarzyło.

@Inmar a co miałeś nie tak ?

zamawiałeś u Przemka ?

4718_4730.png

Ja mam zbornik ze Szczecina i dwa z erybki. Jakość porównywalna. W erybce było ciut szybciej.

Mam nadzieję,że Przemek się na mnie nie obrazi,ale mia u mnie wpadkę z Malawi 800l.Już nie będę pisał o terminach bo to każdy wie,ale zamówiłem czarny laminat na tył i na  środku szyby miałem zalaminowany biały paproch.Zobaczyłem go dopiero po zalaniu baniaka,potem odpowiednio ustawiłem skały i z przodu go nie widziałem,ale drzazga w oku została.Były też różnicę spasowania góry z dołem,jakież 3mm.Jak zakładałem teraz akwarium to jednak brałem pod uwagę Przemka,ale zamówiłem z E-rybki z powodu aluminiowego stelaża i bliskości do sklepu.

1 minutę temu, tomko napisał:

Signarus musisz zatem rzucić monetą ;) Bo ten wątek nie pomoże!

Chyba tak;)

co prawda miałem już akwarium od z erybki i byłem zadowolony ale to było kupowane 8 lat temu. Dlatego chciałbym od obu wykonawców zobaczyć na żywo i wtedy zdecydować 

4718_4730.png

Cenowo Przemka wycena wyszła 50zl więcej, ale z dostawa do domu w erybce muszę jechać po nie 

4718_4730.png

Osobiście tylko od Przemka . Świeżo dostałem  zestaw 1000 litrów . Wykonanie rewelacja , jakby maszyna kleiła nie ludzie , wszystko spasowane co do milimetra , szczerze jeszcze nie dowierzam że tak fajnie wyszło . Czas , czas i trzeba duuużo cierpliwości :) zamówione pod koniec września , odebrane wczoraj :) . Wiadomo jesteśmy tylko ludźmi  i żyjemy w kraju mlekiem i miodem płynącym więc o fachowców trudno , stąd pewnie obsuwy . Przemek dobry człowiek każdemu obieca :) no i tak to później wygląda . Poprzednią jeszcze działającą 500l miałem od AQUAEL no teraz już 5 lat ma , żadnych problemów , zbiornik bardzo ładnie zrobiony , ale przy robocie Przemka wypada blado , po prostu widać było ot takie milimetrowe niespasowania , tu szczelina wąska , tam troszkę szersza , w sumie po zalaniu przestało to przeszkadzać , ale od Przemka już przed zalaniem jest ideał . Erybki zbiorników nie znam więc się nie wypowiadam , zresztą po tej robocie przy następnej zmianie na pewno nie będę szukał lepszej opcji bo jej po prostu nie ma . Przemek na zbiorniki daje 60 mscy gwarancji .

A brałeś pod uwagę Mycioka. Też zastanawaim się nad zakupem większego zbiornika. Jak rozglądałem się po internetach, szukając opinii to trafiłem własnie na Mycioka. Ciekaw jestem Waszego zdania, jak wypada porównaine z erybką i PW.  Do tej pory, słodkie i pierwsze słone,  kupowałem lokalnie w Rzeszowie w Akwaresie.
Przepraszam, że w Twoim temacie  Signarus, ale pomyślałem, że nie ma sensu otwierać nowego, bo generalnie dyskusja dotyczy zakupu nowego szkła o najwyższej jakości;)

Wykonanie w Erybce bez zarzutu (150 x 60 x 50). Sump u Mycioka - obsuwa terminowa i w jednym miejscu rozgnieciony nadmiar silikonu na łączeniu, w miejscu gdzie nie można go usunąć. Ale to sump, więc bez znaczenia.

Jestem z okolic Pszczyny, możesz podjechać i rzucić okiem

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Terms of Use.