Arek77 Report post Posted January 23, 2021 (edited) 4 minuty temu, Dejvix napisał: a jaką obiegówkę macie u siebie Ja w kostce 40x40 miałem hydora 1000 i było to zdecydowanie za mało.... dopiero jak wsadziłem drugą pompę też ok 1000 i pościel wodę przez reaktor glonowy to widać było cyrkulację. Chyba najlepiej kupić jakąś pompę o mocy 2000l/godz. ze sterownikiem. Edited January 23, 2021 by Arek77 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg Report post Posted January 23, 2021 W poprzednim zbiorniku mialem otwor 2 cm, teraz obieg idzie gora... Pompa obiegowa jak w stopce na przedostatnim biegu (Pompa regulowana to bardzo duze ulatwienie)... Quote Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Share this post Link to post Share on other sites
Dejvix Report post Posted January 23, 2021 iceberg podają różne wymiary tej samej pompy 1200 jak jest faktycznie jeśli możesz sprawdzić? Wejdzie do mojej komory? Quote Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Share this post Link to post Share on other sites
Iceberg Report post Posted January 23, 2021 W sklepie gdzie ja kupilem, podane wymiary to 9x5.5x8.5 cm... Moze roznice w wymiarach biora sie z oslony wlotu, taki odstajacy koszyczek, ktorego ja nie uzywam... Quote Zbiornik 75x80x29 cm. Deltec 600i DC, AI Hydra 26 HD, Maxspect Jump Gyre, polowka CP-25, Jecod 1200 DC... Share this post Link to post Share on other sites
Dejvix Report post Posted January 23, 2021 jeszcze ostatnie pytanie czy wycięcie na grzebień 4cm to nie za mało? Quote Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Share this post Link to post Share on other sites
Arek77 Report post Posted January 24, 2021 10 minut temu, Dejvix napisał: jeszcze ostatnie pytanie czy wycięcie na grzebień 4cm to nie za mało? A nie masz regulacji? Quote Share this post Link to post Share on other sites
klossowski Report post Posted January 24, 2021 21 minut temu, Dejvix napisał: jeszcze ostatnie pytanie czy wycięcie na grzebień 4cm to nie za mało? Zależy jaki grzebień, jaki chcesz mieć poziom wody w baniaku i jak to chcesz wklejać. Mój grzebień ma 6-6.5 cm wysokości, część stała ma 3 cm. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dejvix Report post Posted January 24, 2021 (edited) tak żeby poziom wody utrzymywał się 2 lub 3 centymetry od krawędzi, czy w takim przypadku 2ga przegroda powinna być nie 4 a np 6 cm od krawędzi Zdecyduję się na akwa bez otworu-za duże koszta, kolanko i wylot nad krawędzią Edited January 24, 2021 by Dejvix (see edit history) Quote Gdy wszyscy wiedzą że czegoś nie da się zrobić pojawia się ten jeden, który nie wie że się nie da i on właśnie to coś robi. Einstein Moje 42l Share this post Link to post Share on other sites
klossowski Report post Posted January 24, 2021 (edited) 12 minut temu, Dejvix napisał: tak żeby poziom wody utrzymywał się 2 lub 3 centymetry od krawędzi To ja bym dał wycięcie na grzebień z 4.5 cm albo 5 cm. U mnie na grzebieniu jest spiętrzenie koło 1 cm, ale ja mam grzebień 34 cm. U Ciebie będzie dużo większe. Edited January 24, 2021 by klossowski (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites