Beti Report post Posted January 30, 2022 Jerzy to akwarium widać jest w fazie dojrzewania, zrób jak AnT radzi…ryby mogą mieć mniej światła, a Ty palisz ostro jakbyś miał mnóstwo koralowców. Jaka sól używasz , czasem nie za bogatą do fish Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted January 30, 2022 Świetlówki są stare , ale zmniejszę moc o połowę . Co do soli używałem Marine Power Reef Plus . Teraz przeszedłem na Power Reef Base. Poczekać z chemią ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted January 30, 2022 5 minut temu, JerzyB napisał: Poczekać z chemią ? Żadnej chemii…daj sobie spokój Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 14, 2022 (edited) Witam Co by nie było , że się nic nie dzieje. Doszły dwie nowe rybki i skała . jeszcze nie poukładana , ale więcej nie będzie. Lampa DYI jeszcze nie skończona , ale niebawem zaświeci i w tedy zagoszczą pierwsze koralowce. Pozdrawiam Cholerka nie umiem wkleić filmu. Edited May 14, 2022 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 16, 2022 (edited) . Edited March 6 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arek77 Report post Posted May 16, 2022 9 minut temu, JerzyB napisał: W końcu się powiodło. 20220508_095840 (1).mp4Niedostępne 20220508_095840 (1).mp4 Coś filmiki nie chcą działać....przynajmniej u mnie Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 16, 2022 (edited) . Edited March 6 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 16, 2022 (edited) Cosik wkleiłem , szału nie ma . Edited May 16, 2022 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Signarus Report post Posted May 16, 2022 Akwarium typu fish only. U mnie narazie stone only Przynajmniej przez najbliższe 1-2 mc Quote Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF http://nano-reef.pl/...us/page__st__60 Share this post Link to post Share on other sites
tomko Report post Posted May 16, 2022 JerzyB a Ty ćwiczysz naszą cierpliwość, czy ocenzurowali? Quote Nowe 400L Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 17, 2022 8 godzin temu, Signarus napisał: Akwarium typu fish only. U mnie narazie stone only Przynajmniej przez najbliższe 1-2 mc Witam Na razie tak , nie mogę się doczekać kiedy wrócę na stałe z DE. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arek77 Report post Posted May 17, 2022 11 godzin temu, JerzyB napisał: Cosik wkleiłem , szału nie ma . Nadal nie działa... Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 17, 2022 (edited) Jeszcze raz przepraszam , chwilę jest i ucieka. Macie może jakiś dobry program do wklejania filmów ? W jakim formacie plików wrzucacie filmy Edited May 22, 2022 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted May 17, 2022 ja tylko youtube. Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 22, 2022 Witam Film słabej jakości , ale jest. https://youtu.be/l03RIIPMB2I Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted May 22, 2022 12 minut temu, JerzyB napisał: Witam Film słabej jakości , ale jest. https://youtu.be/l03RIIPMB2I Pozdrawiam Zmień ustawienia z prywatnego na publiczny. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted May 22, 2022 9 minut temu, norbi2222 napisał: Zmień ustawienia z prywatnego na publiczny. Ok. Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted August 3 Witam Akwa jeszcze istnieje , rozpocząłem zasiedlanie szczepkami. Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
tomko Report post Posted August 3 Powiem Ci Jerzy B, że ilość sprzętu robi wrażenie! Wygląda jakbyś już kończył a nie zaczynał Najwyższa pora żeby zasiedlić. Quote Nowe 400L Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted August 3 (edited) 21 minut temu, tomko napisał: Powiem Ci Jerzy B, że ilość sprzętu robi wrażenie! Wygląda jakbyś już kończył a nie zaczynał Najwyższa pora żeby zasiedlić. Nie kupowałem nic na siłę ponieważ miałem plagi . Teraz akwa wyszło na prostą więc czas zacząć Reaktor stoi gotowy , ale jeszcze nie pracuje . Edited August 3 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sagerrak1 Report post Posted August 4 A @JerzyBte pompki Prominent to co mają podawać? Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted August 4 (edited) 2 godziny temu, Sagerrak1 napisał: A @JerzyBte pompki Prominent to co mają podawać? Pompki do automatycznej podmiany wody. W szafce stoi zbiornik 120l podmiana trwa 6 godz. Stara woda tłoczona jest do spłuczki w wc. Edited August 4 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sagerrak1 Report post Posted August 4 2 minuty temu, JerzyB napisał: Pompki do automatycznej podmiany wody. W szafce stoi zbiornik 120l podmiana trwa 6 godz. Stara woda tłoczona jest do spłuczki w wc. fajnie, bo niezły sprzęt, ale nie denerwuje Cię jak to głośno stuka ? I co to jest za element na wyjściu z pompy ? jakiś regulator cz kompensator ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted August 4 (edited) Stuka ale nie zbyt głośno, ja nie siedzę w pokoju i nie pilnuję tego więc nie przeszkadza . Z tego co wyczytałem to zawór zwrotny . Pompek nie kupowałem mam je z demobilu. Pracowałem przy remoncie basenów w DE. Edited August 4 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sagerrak1 Report post Posted August 4 2 godziny temu, JerzyB napisał: Stuka ale nie zbyt głośno, ja nie siedzę w pokoju i nie pilnuję tego więc nie przeszkadza . Z tego co wyczytałem to zawór zwrotny . Pompek nie kupowałem mam je z demobilu. Pracowałem przy remoncie basenów w DE. to tak tylko napomknę, że 2 razy do roku rozkrec i wyczyść wszystkie zawory zwrotne w tej pompce na głowicy i wszelkie inne. Osady z soli przybrudzą zawory i może się zacząć samo wylewać/wlewać Quote Share this post Link to post Share on other sites