jacgues Report post Posted August 23, 2022 @Robin_PL Jak tam się sprawuje Straton? Co jest na plus co na minus? Myślę o zakupie kilku sztuk, ale zanim wydam kilkanaście tysięcy, staram się zebrać max. informacji. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Robin_PL Report post Posted September 6, 2022 Cześć, Po kilkunastu miesiącach jestem nadal bardzo zadowolony Tym niemniej miałem przedziwną awarię i producent (ATI) nie stanął na wysokości zadania. Były problemy z kontaktem, a potem naprawa trwała bardzo długo (4tyg. albo dłużej, nie pamiętam już dokładnie). Padła elektronika sterująca jedną z lamp. Jak już pisałem, konfiguracja tych lamp, by pracowały w sieci były kontrolowane wszystkie jednocześnie jest dość dziwaczna (wg mnie sprzeczna z intuicją), ale to się robi raz. Na plus: - estetyka wykonania (są po prostu ładne i w dotyku sprawiają wrażenie solidnych) - funkcjonalność (z wyjątkiem przedziwnego braku zegara wewnętrznego i nieintuicyjnej konfiguracji wielu lamp w trybie master - slaves) - bardzo dobre i równomierne pokrycie światłem dużego obszaru (70x70cm bez najmniejszych problemów) - świetne presety. Wybrałem po prostu jeden z nich i jedynie zmniejszyłem trochę ogólną moc świecenia. Tego mi bardzo brakowało w Hydrach. - absolutna cisza Brak ruchomych części. Maksymalna temperatura w granicach 50 stopni Celsjusza (85% mocy). Lampy pracują w klimatyzowanym pomieszczeniu i nie są szczelnie zabudowane. Na minus: - podobno to przez covid, ale źle wspominam jakość kontaktu i tempo naprawy zepsutej lampy - no i sama awaria po ok.7 miesiącach używania (padła jedna z czterech lamp) - nie da się zaprogramować faz księżyca (można bez tego żyć, w AI Hydrach to miałem i było fajne) - po braku zasilania lampa nie wie, która jest godzina, więc "jedzie dalej" z programem. To może być problem w specyficznych sytuacjach. Quote Share this post Link to post Share on other sites