volf Report post Posted November 9, 2021 Witam. Pytanie do wtajemniczonych, czy wnioski o dofinansowanie skladaliscie osobiście w wydziale czy przez gov.pl. Nie mam zbytnio czasu i ochoty na wycieczki do urzedu a nie wiem czy przez gov idzie to sprawnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
dadario Report post Posted November 10, 2021 Idzie sprawnie. Quote Share this post Link to post Share on other sites
volf Report post Posted November 10, 2021 Dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danielj Report post Posted November 10, 2021 Przez gov.pl od złożenia wniosku do podpisania umowy dwa miesiące. Quote 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Share this post Link to post Share on other sites
volf Report post Posted November 10, 2021 Mogą być i trzy byle kasę wypłacili. Quote Share this post Link to post Share on other sites
boo12 Report post Posted November 10, 2021 mój wniosek z prąd 3.0 wisi 3 miesiąc bez odzewu Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted November 10, 2021 1 godzinę temu, volf napisał: Mogą być i trzy byle kasę wypłacili. Okres oczekiwania do 3 miesięcy, papierologia, właśnie kończę wniosek o 60% zwrotu, papierów, opinią kominiarza itp..ale warto.. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danielj Report post Posted November 10, 2021 Ja mam umowę, do końca roku skończę kotłownię, a mają później 90 dni na wypłatę kasy. Myślę, że do wiosny będę miał kasę na koncie. Quote 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted November 10, 2021 Warto, wolalam to, jak kolejki w gminie o dotację na 80% ,stanie po nocach w kolejkach itd, masakra... !!! Czyste powietrze! wniosek wilcza kwotę zwrotu i super... odzyskam około 8-9tys zł z 16.tys wkładu. Wymieniliśmy, kaloryfery plus pięć dwufunkcyjny oraz kilka metrów instalacji na miedzianą. Edit, rodziy wielodziete do 60% rodzony do 3 osób do 30 % Można połączyć mieszkańców pod tym samym adresem, czyli wyszło nas 5 osób. Quote Share this post Link to post Share on other sites
volf Report post Posted November 11, 2021 (edited) W dniu 10.11.2021 o 21:42, Beti napisał: Okres oczekiwania do 3 miesięcy, papierologia, właśnie kończę wniosek o 60% zwrotu, papierów, opinią kominiarza itp..ale warto.. Cześć. Również załapałem się na 60% (20mg/m*) Mam kłopot z wypełnieniem dwóch pozycji 1 Termin rozpoczęcia budowy domu. Kupiłem przedwojemną kamienice i nie wiem co wpisać. 2 Pit 37 potwierdzony przez urząd skarbowy. Rozliczam się elektronicznie ,czyli znów wycieczka do skarbówki ? Nie wiem jaki masz rocznik rezydencji Może ktoś ze starej chałupy już wypełniał i doradzi. Edited November 12, 2021 by volf (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted November 11, 2021 1. No ja mam dom z 1998roku musisz wpisać w jakim przedziale masz dom. 2.potwierdzenie pitu elektroniczne to UPO jeśli masz powinno wystarczyć. Quote Share this post Link to post Share on other sites
volf Report post Posted November 11, 2021 4 minuty temu, Beti napisał: 1. No ja mam dom z 1988roku musisz wpisać w jakim przedziale masz dom. 2.potwierdzenie pitu elektroniczne to UPO jeśli masz powinno wystarczyć. Dzięki bardzo, jak będę miał jeszcze jakieś wątpliwości to dopytam Quote Share this post Link to post Share on other sites
volf Report post Posted January 16, 2022 Jeszcze jedno pytanie. Wniosek o dofinansowanie składałem w listopadzie. Czy muszę czekać na umowę żeby złożyć wniosek o płatność, czy można wysłać wcześniej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted January 16, 2022 52 minuty temu, volf napisał: Jeszcze jedno pytanie. Wniosek o dofinansowanie składałem w listopadzie. Czy muszę czekać na umowę żeby złożyć wniosek o płatność, czy można wysłać wcześniej. Poczekaj na umowę przyjdzie w styczniu, a następnie złożysz wniosek o płatność. Ja składałam 5listopada umowa przyszła 10.01.2022 teraz w czwartek wysłałam wniosek o płatność. Quote Share this post Link to post Share on other sites
volf Report post Posted January 16, 2022 33 minuty temu, Beti napisał: Poczekaj na umowę przyjdzie w styczniu, a następnie złożysz wniosek o płatność. Ja składałam 5listopada umowa przyszła 10.01.2022 teraz w czwartek wysłałam wniosek o płatność. ok. no to czekamy Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danielj Report post Posted January 17, 2022 Ja miałem umowę w ubiegłym roku. Wczoraj złożyłem wniosek o płatność. Zobaczymy ile czasu będę czekał. Quote 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted January 17, 2022 4 godziny temu, Danielj napisał: Ja miałem umowę w ubiegłym roku. Wczoraj złożyłem wniosek o płatność. Zobaczymy ile czasu będę czekał. Mówią max 60dni do wypłacenia, o ile wszystko zatwierdzą zgodnie bez poprawek Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted January 27, 2022 Wczoraj dostałam przelew z czystego powietrza, zwrócono mi łącznie 65% z inwestycji czyli 8140zl , warto składać wnioski, nie jest to łatwy proces ale warto. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Danielj Report post Posted January 27, 2022 Miałaś jakąś weryfikację w naturze? Wizytę w domu, lub kontrolę faktur? Ja wysłałem wszystko on line, dostałem info, że wniosek przyjęty i na razie cisza. Ale mnie się nie spieszy. Quote 90x55x50+ sump. ATI 8x39W,Deltec A{F600. LPS-owo Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted January 27, 2022 2 godziny temu, Danielj napisał: Miałaś jakąś weryfikację w naturze? Wizytę w domu, lub kontrolę faktur? Ja wysłałem wszystko on line, dostałem info, że wniosek przyjęty i na razie cisza. Ale mnie się nie spieszy. Nie nic nie było, ale przy składaniu wniosku dołączyłam zdjęcia pieca oraz nowych kaloryferów łącznie z fakturami. Quote Share this post Link to post Share on other sites
volf Report post Posted January 28, 2022 Taką odpowiedź otrzymałem na pytanie o termin podpisania umowy, jutro wysyłam wniosek o płatność · 3 dni temu Pani Iwono, obecnie nie praktykuje się podpisania umowy. Trzeba sprawdzić status Pani wniosku. Jeśli ma Pani problem z tym, proszę skontaktować się z Wojewódzkim Funduszem w tej sprawie. W przypadku zaakceptowania wniosku, będzie można złożyć wniosek o płatność dotacji. Quote Share this post Link to post Share on other sites