ewaorawiec Report post Posted May 13 Witam serdecznie co wypuszcza czerwony dym w akwarium . Dziś pierwszy raz miałam takie zjawisko w całym akwa wystrzeliło coś Ala race dymne , całe akwarium było mętne i zostały pomarańczowe plamy na dnie . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alddo Report post Posted May 13 Kiedyś na You Tubie oglądałem jak w akwarium mleko się zrobiło i nie był to zakwit, winne były jakieś ślimaki Niektóre organizmy wodne tak się rozmnażają zwłaszcza osiadłe Ale ekspertem nie jestem Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof80 Report post Posted May 13 Jak w akwarium jest ukwał to jego sprawka, kiedyś miałem ukwiały zawsze rano dymiły woda mleczno-czerwona. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ewaorawiec Report post Posted May 13 Bardzo dziwne zjawisko zastanawiam się czy gąbki pod kamieniami czegos w ten sposób nie wyrzucają , ukwiała nie mam . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof80 Report post Posted May 13 A jak odpieniacz wariuje czy normalnie pieni. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Arek77 Report post Posted May 13 Może to amory ślimaków stromatella.... tylko skąd ten kolor, one raczej "robią to" na biało. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Krzysztof80 Report post Posted May 13 A woda się już wyklarowała jak nie to cyknij fotkę to może ktoś rozpozna zjawisko Quote Share this post Link to post Share on other sites
ewaorawiec Report post Posted May 13 Wyklarowała się w dwie godzinki , odpieniacze nie zblokowało . Quote Share this post Link to post Share on other sites
andzior70 Report post Posted May 14 Wieloszczety tak sie rozmnażają, tylko nigdy nie zabarwily mi calej wody w akwarium. Quote Share this post Link to post Share on other sites
ewaorawiec Report post Posted May 14 A to też możliwe bo ich akurat mam na wagę Quote Share this post Link to post Share on other sites