Janusz81 Report post Posted May 20, 2022 Witam, jak w temacie ktoś miał plage turbo? W akwa 180l jest ich juz pewnie na setki, jest może jakiś naturalny sposób na kontrolowanie populacji? Myślałem o jakimś zwierzaku. Quote Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted May 20, 2022 35 minut temu, janusz_81@interia.pl napisał: Witam, jak w temacie ktoś miał plage turbo? W akwa 180l jest ich juz pewnie na setki, jest może jakiś naturalny sposób na kontrolowanie populacji? Myślałem o jakimś zwierzaku. Możesz sprawić sobie takiego płazińca. Przetrzebi ślimaki w akwarium. Ostatnio takiego złapałem i eksmitowałem.... Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
Janusz81 Report post Posted May 20, 2022 Pomijając estetykę tego stworzenia myślę że płazińce mogą narobić większej szkody jak plaga turbo, myślałem raczej o jakiejś rybie może chelmon? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Signarus Report post Posted May 20, 2022 Jak masz plagę to mogę przygarnąć;) Quote Start 1.03.2012 250L + 96L sump, LR 18kg, LS 18kg, NJ3000, Schuran Jetskim 120, ATI 6x39w, Tunze 6045 i 6095 probiotyka z AF http://nano-reef.pl/...us/page__st__60 Share this post Link to post Share on other sites
Aquaman Report post Posted May 20, 2022 Myślę, że jak wystawisz na sprzedaż po promocyjnej cenie na forum to zejdą w mgnieniu oka Sam bym wziął. Quote Akwarium VIV 100x50x50 250L + Sump 74L | Zetlight QMAVEN 6600 200W | Pompa Jebao DCP 3500 | AquaNova NVM-4000 Share this post Link to post Share on other sites
marbecz Report post Posted May 20, 2022 Pamiętam jak 10 lat temu sprzedawałem je na targowisku w ilościach hurtowych po 10 zł za sztukę Quote Pozdrawiam Mariusz Share this post Link to post Share on other sites
Janusz81 Report post Posted May 20, 2022 6 godzin temu, Aquaman napisał: Myślę, że jak wystawisz na sprzedaż po promocyjnej cenie na forum to zejdą w mgnieniu oka Sam bym wziął. Promocyjna cena to nie problem, tylko że ja nie zawsze jestem i mam czas na wysyłkę. Jakby ktoś chciał przyjechać to zapraszam. Dlatego wolałbym jakiegoś zwierzaka który będzie naturalnie kontrolował sytuację. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Konrad_Wwa Report post Posted May 21, 2022 8 godzin temu, janusz_81@interia.pl napisał: Promocyjna cena to nie problem, tylko że ja nie zawsze jestem i mam czas na wysyłkę. Jakby ktoś chciał przyjechać to zapraszam. Dlatego wolałbym jakiegoś zwierzaka który będzie naturalnie kontrolował sytuację. Zauważyłem że u mnie krewetki na aiptasie zjadają te ślimaki (mam chyba 2 różne gatunki tych krewetek), ale ja bardzo mało karmię. W większym akwarium miałem wargacza który lubował się w ślimakach chyba jakiś bodianus ale musiałbyś doczytać. Quote Share this post Link to post Share on other sites