Dexter2k13 Report post Posted August 28, 2022 Witam. Kupiłem japonikusa. W sklepie nori wcinał jak szalony, a u mnie w zbiorniku nie chce nic jeść. Żadnych mrożonek, żadnych alg, żadnego suchego. Jedyne co wcina to glony ze skały. Co może go zainteresować i jakiego jedzenia szukać? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted August 28, 2022 31 minut temu, Dexter2k13 napisał: Witam. Kupiłem japonikusa. W sklepie nori wcinał jak szalony, a u mnie w zbiorniku nie chce nic jeść. Żadnych mrożonek, żadnych alg, żadnego suchego. Jedyne co wcina to glony ze skały. Co może go zainteresować i jakiego jedzenia szukać? Pozdrawiam Daj mu czas , jak się dobrze zaaklimatyzuje to Ci nori braknie Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dexter2k13 Report post Posted August 28, 2022 7 minut temu, JerzyB napisał: Daj mu czas , jak się dobrze zaaklimatyzuje to Ci nori braknie własnie pływa już od wtorku. ze skał fajnie skubie, ale boje się ze niedługo braknie tych glonów. Mam nadzieje, że jak zgłodnieje zacznie poszukiwać innego rodzaju żarcia. Ogólnie ryba wyglada na zdrową. Normalnie się zachowuje pływa po całym akwarium. Tylko nie chce nic jeść Quote Share this post Link to post Share on other sites
Beti Report post Posted August 28, 2022 To są bardzo trudne ryby do aklimatyzacji , potrzeba mnóstwo czasu i cierpliwości a ryba potrzebuje dużo przestrzeni, jeśli jest inny pokolec co ją atakuje będzie gorzej, jeśli problem polega na tym ze jeszcze nie jada a skubie skalę to dobrze wróży, są ryby co w nowym otoczeniu po miesiąc nie jedzą, musisz cierpliwie czekać powinna sama zacząć, to ten sam typ co Białobrody tylko jeszcze bardziej wymagalny Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dexter2k13 Report post Posted August 28, 2022 Godzinę temu, Beti napisał: To są bardzo trudne ryby do aklimatyzacji , potrzeba mnóstwo czasu i cierpliwości a ryba potrzebuje dużo przestrzeni, jeśli jest inny pokolec co ją atakuje będzie gorzej, jeśli problem polega na tym ze jeszcze nie jada a skubie skalę to dobrze wróży, są ryby co w nowym otoczeniu po miesiąc nie jedzą, musisz cierpliwie czekać powinna sama zacząć, to ten sam typ co Białobrody tylko jeszcze bardziej wymagalny własnie przez 3 dni była mała wojna miedzy nim a żóltkiem. Po kilku dniach już kumple i pływają razem. Dziś podczas podawania kolacji wydaje mi się , że zainteresował się AF liquid vege. Także dobrze zaczyna wróżyć. Mam nadzieję, że zacznie wcinać Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted August 31, 2022 Witam Jak tam niejadek ? Pozdrawiam Quote Share this post Link to post Share on other sites
Dexter2k13 Report post Posted August 31, 2022 (edited) W dniu 31.08.2022 o 12:24, JerzyB napisał: Witam Jak tam niejadek ? Pozdrawiam Glony wcina jak wściekły, i bardzo sporadycznie skubnie nori. Nie rozumiem tych zwierząt. W niedziele wieczorem rzucałem mrożonki, nie chciał się nawet na nie popatrzeć. A w poniedziałek rano zajadał artemie jak wściekły. Edited September 6, 2022 by Dexter2k13 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites