Sloso Report post Posted May 13, 2023 (edited) Jeszcze tak dla porównania, 5 maj 2022 vs 5 maj 2023 Wszystko rosło z malutkich szczepek. Edited May 13, 2023 by Sloso (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
elespero Report post Posted May 13, 2023 Szacuneczek, pięknie wszystko rozrosło się. Tez mam RS 250 aktualnie. Lecz po miesiącu stwierdzam ze za mały jest. Na razie nie mam miejsca na większe…. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sloso Report post Posted November 16 (edited) Hej, wstawiam aktualne zdjęcie akwarium. W najbliższym czasie odświeżę trochę swoje zdjęcia z pierwszego posta bo wygasły. Pozdrawiam wszystkich. Zapraszam także na mojego instagrama: https://instagram.com/silesian.reef?igshid=ZDdkNTZiNTM= Edited November 16 by Sloso (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted November 16 Bardzo ładne akwarium. Brawo ty. Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
mazmaciek Report post Posted November 16 i wystarczy kilka gatunków aby estetycznie wyglądało, a nie jak u mnie Quote Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Share this post Link to post Share on other sites
Perkoz Report post Posted November 27 (edited) Jakbyś teraz miał wybrać to 250 czy 300 oczywiście RSR Edited November 27 by Perkoz (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sloso Report post Posted Friday at 03:29 AM (edited) W dniu 27.11.2024 o 16:55, Perkoz napisał: Jakbyś teraz miał wybrać to 250 czy 300 oczywiście RSR Ja nie mam miejsca na głębsze akwarium, zaraz obok stoi stół z 6cioma krzesłami, wiec 50cm głębokości u mnie to max. Zależy co komu pasuje, generalnie chyba są podobne. Dodałem kilka zdjęć do pierwszego posta Edited Friday at 03:51 AM by Sloso (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Perkoz Report post Posted Friday at 08:32 AM Dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Kirzan Report post Posted Friday at 01:22 PM Jeśli masz możliwość i miejsce bierz 300 niby parę cm ale różnicę widać w głębokości i wysokości. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Perkoz Report post Posted Friday at 03:30 PM 2 godziny temu, Kirzan napisał: Jeśli masz możliwość i miejsce bierz 300 niby parę cm ale różnicę widać w głębokości i wysokości. Dzięki Quote Share this post Link to post Share on other sites
Sloso Report post Posted Friday at 06:09 PM Parametry z dziś tj. 29.11.24r Zasolenie - 1,026 KH - 8,7 PH - 8,1 CA - 445 MG - 1370 NO3 - 5 PO4 - 0,3 Quote Share this post Link to post Share on other sites