Maniekkkkk Report post Posted September 7 Korzystaliście bądź korzystacie z produktów naszej rodzimej firmy ? Jeśli tak to z jakich i jakie macie zdanie na ich temat . Quote Share this post Link to post Share on other sites
jkk Report post Posted September 7 CCS Cyano wygląda że działa:) Quote Share this post Link to post Share on other sites
suseba Report post Posted September 8 Bardzo mi bakterie ich pomogły jak miałem z własnej winy problemy z biologia po dojrzaniu bezpośrednio. Zwiększone dawki wyrównały mi wszystko ładnie i zbiornik aż "za dobre" parametry teraz. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Maniekkkkk Report post Posted September 8 A pokarmy , aminokwasy do koralowców ktoś stosował ? Quote Share this post Link to post Share on other sites
SHARK_2 Report post Posted September 11 Ja miałem problem z wysokim NO3 (ponad 50) i z pomocą Nitrobacter oraz Nutrient Removal udało mi się zbić praktycznie do 0. Dlatego śmiało mogę je polecić. Quote Share this post Link to post Share on other sites
pawellb Report post Posted September 13 Produkty bardzo dobre. Tylko trzeba je, jak zresztą inne, stosować zgodnie z instrukcją. I jeszcze taka mała podpowiedź. Gdyby ci się coś działo niedobrego w oceanie stosując reef scorpionfish to skontaktuj się z właścicielem Rafałem . On wszystko ci wyjaśni, podpowie i pomoże. Quote Share this post Link to post Share on other sites
banny Report post Posted September 13 W dniu 11.09.2023 o 17:09, SHARK_2 napisał: Ja miałem problem z wysokim NO3 (ponad 50) i z pomocą Nitrobacter oraz Nutrient Removal udało mi się zbić praktycznie do 0. Dlatego śmiało mogę je polecić. A jesteś w stanie powiedzieć w jakich proporcjach używałeś obu produktów? Bo chyba to i to to jakieś bakterie. Boję się zakwitu. W jakim tempie spadały azotany? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Alcoholik Report post Posted September 13 Stosowałem bakterie tej firmy, 1 butelka ładnie obniżyła No3 zaś 2 butelka bez żadnych skutków, obecnie używam Manganese,Strontium, Jodine, oraz Nitrates do podbijania No3, tk że ostatnie 4 mogę polecić dają radę Quote Share this post Link to post Share on other sites
SHARK_2 Report post Posted September 14 W dniu 13.09.2023 o 11:49, banny napisał: A jesteś w stanie powiedzieć w jakich proporcjach używałeś obu produktów? Bo chyba to i to to jakieś bakterie. Boję się zakwitu. W jakim tempie spadały azotany? Lałem zgodnie z instrukcją na butelkach. Jedne to bakterie, drugie to chyba raczej „pożywka” dla nich do lepszego namnażania (śmierdzi jak rozpuszczalnik ). Cały proces trwał dobre 1,5 miesiąca. Quote Share this post Link to post Share on other sites
marbecz Report post Posted September 17 używałem na zbicie no3 i cyjano żadne nie zdało egzaminu, wróciłem do chemiclean i NOPOX i wszystko zatrybyło, myśle ze to wiecej reklamy jak jakości. Quote Pozdrawiam Mariusz Share this post Link to post Share on other sites