Opelin Report post Posted Friday at 10:11 PM Wężyki silikonowe w miejsce tych nylonowych, albo chociaż nałóż po 1 cm na samą dyszę. Krystalizuje się dookoła i na wieszaku ale nic się nie zatyka. Nawet tam przestałem zaglądać... Tak to wygląda u mnie: Quote Share this post Link to post Share on other sites
ArturNano Report post Posted Tuesday at 06:58 PM On 1/10/2025 at 11:11 PM, Opelin said: Wężyki silikonowe w miejsce tych nylonowych, albo chociaż nałóż po 1 cm na samą dyszę. Krystalizuje się dookoła i na wieszaku ale nic się nie zatyka. Nawet tam przestałem zaglądać... Tak to wygląda u mnie: ok, sprawdziłem także silikonową i nie ma znaczenia materiał z jakich są wykonane rurki. Na obydwu mocno krystalizuje się jeśli dysze są blisko siebie(a dokładnie płyny są blisko siebie). Dałem na dyszę rurkę tak z 5 cm aby była oddalona od sąsiedniej. Jest lepiej. Zobaczę po kilku tygodniach i ewentualnie wylot z ATO skieruję na dyszę aby była opłukiwana regularnie. Dla ciekawych https://www.reef2reef.com/threads/crystallization-of-dosing-pump-tube.647578/ Quote Share this post Link to post Share on other sites