OsciBosci Report post Posted March 22 Nie mogę zrozumieć działania tego urządzenia. Chodzi mi o kontrolę temperatury. Podłączoną mam grzałkę z termostatem. Podłączona jest do urządzenia. Temperaturę na D-D ustawiłem na 26st. Różnicę temperatur w obie strony ustawiłem na 0.5st. Kontroler pokazuje temp. 25.8st. a grzałką grzeje. Nie powinna grzać jak temp. spadnie poniżej tych 0.5st czyli poniżej 25.5st.? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Edue Report post Posted March 22 Pierw musi nagrzac do 26 i dopiero bedzie dzialac znow od 25.5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
OsciBosci Report post Posted March 22 1 godzinę temu, Edue napisał: Pierw musi nagrzac do 26 i dopiero bedzie dzialac znow od 25.5 Pierwotnie nagrzało do tych 26 i poźniej jak spada to załącza się przy 25.7 chociaż ustawiłem po 0.5 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Edue Report post Posted March 22 58 minut temu, OsciBosci napisał: Pierwotnie nagrzało do tych 26 i poźniej jak spada to załącza się przy 25.7 chociaż ustawiłem po 0.5 To może być już wadliwe urzadzenie, mam 2szt takie i załączają się poprawnie, chociaż ja mam mniejsza histereze Quote Share this post Link to post Share on other sites
OsciBosci Report post Posted March 25 W dniu 22.03.2024 o 19:44, Edue napisał: To może być już wadliwe urzadzenie, mam 2szt takie i załączają się poprawnie, chociaż ja mam mniejsza histereze A może ustawiona temperatura bezpśrednio na grzałce ma znaczenie? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Edue Report post Posted March 25 ja mam 26 stopni na wszelki wypadek, jak na sterowniku nie spadnie to grzałka nie dostanie prądu więc sie nie załączy, czyli nie ma znaczenia ustawiona temperatura na grzałce Quote Share this post Link to post Share on other sites