lukas_gr Report post Posted September 19 Witam kolegów, kurier załatwił mi reaktor wapnia. W transporcie pękła akrylowa rura. Niestety pacyfic sun nie chce tego naprawiać i zaproponowali cały nowy reaktor, co mnie nie za bardzo zachęca finansowo. Czy ktoś z Was naprawia takie rzeczy lub podpowie jak to samodzielnie naprawić? Jeśli ta druga opcja to gdzie kupię taką tubę na wymiar, bo z tego co widzę dostępne są kawałki po 2m długości? Quote Share this post Link to post Share on other sites
SHARK_2 Report post Posted September 19 (edited) Odezwij się do jakiejś firmy co sprzedaje rurki z plexi (na allebazarku jest tego sporo) i często sprzedają w odcinkach minimum 10cm i tam zapytaj średnicę i grubość jaką potrzebujesz. Następnie klej typu Artcofix i trochę wolnego czasu na zabawe w wycięcie i oczyszczenie denka i pokrywy, a następnie wklejenie nowej rury. I nie ma co się dziwić, że nie naprawiają, bo to sporo zabawy będzie. Edited September 19 by SHARK_2 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukas_gr Report post Posted September 19 a jak to porozklejać? Myślałem, żeby na gorąco jakoś... ale z drugiej strony akryl szybko się topi więc sam nie wiem Quote Share this post Link to post Share on other sites
patrycja52 Report post Posted September 19 (edited) 3 godziny temu, lukas_gr napisał: Witam kolegów, kurier załatwił mi reaktor wapnia. W transporcie pękła akrylowa rura. Niestety pacyfic sun nie chce tego naprawiać i zaproponowali cały nowy reaktor, co mnie nie za bardzo zachęca finansowo. Czy ktoś z Was naprawia takie rzeczy lub podpowie jak to samodzielnie naprawić? Jeśli ta druga opcja to gdzie kupię taką tubę na wymiar, bo z tego co widzę dostępne są kawałki po 2m długości? Słabe podejście do klienta przez pacific sun. to niestety nie pierwszy taki numer z tej firmy. Edited September 19 by patrycja52 (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted September 20 (edited) Połóż klej na pęknięcia , a następnie złóż jak powinno być i docisnij np. sznurekem do okoła. Dobry klej do plexi to Acrifix 116 Edited September 20 by JerzyB (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted September 20 Jaki wymiar ma ta rura? Ja bym wymenił na nową. na allegro jak napiszesz to ci dotną na wymiar jaki chcesz, nawet ci otwór wyfrezują na dole. Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Jebao MW-22, Oświetlenie: philips Coral Care gen 1 v2 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Fauna Marin Professional, dodatki AF, balling AF/CZDA. 50kg suchej skały Marco Rock's, nieco pukani. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis x 3, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, 1x Neopetrolisthes oshimai, 2 kraby pustelniki Clibanarius africanus, jeżowiec Mespilla globulus, setki slimaków turbo i columbelli, 1x tectus, 1x strombus luhanus... Oraz kilka kg kiełży, równonogów, wężowideł i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
lukas_gr Report post Posted September 20 130mm średnicy, 500mm wysokości Quote Share this post Link to post Share on other sites