Opelin Report post Posted September 25 Część, Wszedłem w posiadanie arkusza szyby opti white, policzyłem I powinno go starczyć na akwarium o wymiarach 65x30x30 czyli w okolicach 60L. Szklarz przytnie i oszlifuje szyby ale nie podejmie się sklejania. Może to i lepiej bo będzie taniej. Ktoś ma jakieś doświadczenie w temacie i wie jak to zrobić? Jest niby wiele poradników, ale może ktoś ma już jakieś doświadczenie i powie na co zwrócić uwagę? Quote Share this post Link to post Share on other sites
patrycja52 Report post Posted September 26 jaka grubość szkła? jakie wzmocnienie planujesz? dlaczego szklarz odmówił sklejenia? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Opelin Report post Posted September 26 4 godziny temu, patrycja52 napisał: jaka grubość szkła? jakie wzmocnienie planujesz? dlaczego szklarz odmówił sklejenia? Szkło gr 6mm. Nie planuję wzmocnień bo to malutkie akwarium. Powiedział, że klejenia się nie podejmie bo nie ma odpowiedniego kleju... Quote Share this post Link to post Share on other sites
mazmaciek Report post Posted Saturday at 05:45 AM Kleiłem kilka akwarii, jak chcesz aby było to zrobione ładnie to oddaj to fachowcowi, sam opaciasz to silikonem. trzeba do tego mieć doświadczenie Quote Nowe większe gruzowisko https://nano-reef.pl/forums/topic/120783-nowe-większe-gruzowisko-144-l/ Share this post Link to post Share on other sites