AnT Report post Posted October 26 (edited) Zaciekawiony właściwościami tego medium . Artykuł - Wszystko o filtrach okrzemkowych | Społeczność Humble.Fish & Reef Filtr okrzemkowy używać... | Rafa koralowa2Rafa koralowa Filtr okrzemkowy w akwarium morskim - Filtracja - Forum Aqua-Reef.pl - Akwarystyka morska Ktoś coś u nas w morskim ? Edited October 26 by AnT (see edit history) Quote ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Share this post Link to post Share on other sites
ziomtom Report post Posted October 27 Miałem resztki ziemi okrzemkowej ze słodkowodnego i użyłem jej w morskim w nano filtrrze tunze. Niestety slaby przepływ wody był przez filtr i po miesiącu zrezygnowałem. Ale dało się zauważyć mniejsza ilość glonów na szybach, nie wiem czy to akurat zasluga ziemi okrzemkowej ale jak w przyszlym roku będę przesiadał się na większe z sumpem to mam nadzieję że ziemia okrzemkowa pojawi się w jednym filtrze przepływowym Quote Share this post Link to post Share on other sites
Opelin Report post Posted October 27 W dniu 26.10.2024 o 12:10, AnT napisał: Zaciekawiony właściwościami tego medium . Artykuł - Wszystko o filtrach okrzemkowych | Społeczność Humble.Fish & Reef Filtr okrzemkowy używać... | Rafa koralowa2Rafa koralowa Filtr okrzemkowy w akwarium morskim - Filtracja - Forum Aqua-Reef.pl - Akwarystyka morska Ktoś coś u nas w morskim ? No chyba nie działa co prawda świeży baniak i dojrzewa, ale jedno jak i drugie idzie w zaparte... Zielony glon na skale z akwarium kolegi - wciąż go przybywa Quote Share this post Link to post Share on other sites
AnT Report post Posted October 29 W dniu 27.10.2024 o 23:24, Opelin napisał: No chyba nie działa co prawda świeży baniak i dojrzewa, ale jedno jak i drugie idzie w zaparte... Zielony glon na skale z akwarium kolegi - wciąż go przybywa Tzn. ???? Pytanie co użyłeś , ile tego użyłeś, jak długo ? Quote ... I to by było na tyle. ... .... Problemem nie jest technologia. Problemem jest osoba lub osoby , które jej używają. .... Share this post Link to post Share on other sites