norbi2222 Report post Posted December 14, 2020 9 godzin temu, Jacek56 napisał: Żona znalazła filmik sprzed ponad 6 lat.Tylko żółtki pozostały, podrosły i się tłuką całymi dniami. Jacek, w tamtym czasie kolory koralowców nie powalały. Były znacznie lepsze momenty w Twoich akwariach. Pokaż jak teraz zbiornik się rozkręca, szczególnie ciekawi mnie nowe światło. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted December 14, 2020 Filmik ma skopane kolory, to chyba widać. Filmik zamieściłem tak dla potomności. Co do nowego światełka to czekam na fakturę z elektrowni i zobaczymy czy uda mi się koleżankę małżonkę uspokoić. Pomierzyłem sobie PAR, porównałem z reefflare i utwierdziłem się, że dokonałem właściwego wyboru. Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
norbi2222 Report post Posted December 14, 2020 30 minut temu, Jacek56 napisał: Filmik ma skopane kolory, to chyba widać. Filmik zamieściłem tak dla potomności. Co do nowego światełka to czekam na fakturę z elektrowni i zobaczymy czy uda mi się koleżankę małżonkę uspokoić. Pomierzyłem sobie PAR, porównałem z reefflare i utwierdziłem się, że dokonałem właściwego wyboru. Daj trochę więcej szczegółów, tak enigmatycznie piszesz. Dopytuje, bo szukam argumentów, którymi sam siebie przekonam do wydania 16K. Quote Pozdrawiam, Norbert Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted December 19, 2020 W końcu mogę powrócić do nauki robienia zdjęć Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
korabol Report post Posted December 19, 2020 Acra, o ile się nie mylę to hyacintus nabrała ładnych kolorów i widać że dobrze się miewa Jacku, powiedz czym mierzysz PAR? Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted December 19, 2020 (edited) 3 godziny temu, korabol napisał: Acra, o ile się nie mylę to hyacintus nabrała ładnych kolorów i widać że dobrze się miewa Jacku, powiedz czym mierzysz PAR? Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk https://www.apogeeinstruments.com/mq-510-full-spectrum-underwater-quantum-meter/ Najważniejsze, że korale żyją. Jeszcze kilka tygodni tak wesoło nie było. Edited December 19, 2020 by Jacek56 (see edit history) Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
korabol Report post Posted December 19, 2020 Głowa do góry Jacku, będzie dobrze.Gesendet von meinem VOG-L29 mit Tapatalk Quote Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted December 19, 2020 O zoanthusy to cię nie podejrzewałem Jacek miernik kupiłeś, czy gdzieś wypożyczyłeś? Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + ceramika+refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Oświetlenie: philips Coral Care V1 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Brightwell Aquatics Neomarine, dodatki AF. 50kg suchej skały Marco Rock's, 12kg piasku aragonit KZ. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Halichoeres Chrysus, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, Neopetrolisthes oshimai, Hymenocera elegans, setki slimaków turbo i columbelli, 2x tectus, strombus luhanus... i garść nassariusów. Oraz kilka kg kiełży, równonogów, mysis i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted December 19, 2020 2 godziny temu, katani napisał: O zoanthusy to cię nie podejrzewałem Jacek miernik kupiłeś, czy gdzieś wypożyczyłeś? Sprawdzam czy zoa potrzebują odpieniacza do życia Nabyłem drogą kupna. Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
FajnyRadziu Report post Posted December 19, 2020 2 godziny temu, Jacek56 napisał: Nabyłem drogą kupna. Będzie opcja wypożyczenia? Naturalnie nic za darmo. Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted December 20, 2020 22 godziny temu, FajnyRadziu napisał: Będzie opcja wypożyczenia? Naturalnie nic za darmo. Nie ma opcji wypożyczeń. Robię pomiary na teranie Trójmiasta. Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted March 6 Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
katani Report post Posted March 6 Zoanthusy bardzo ładne Quote Brutto: akwarium 550 + sump 260l, start 20.12.2017. Filtracja: rollermat + skała + ceramika+refugium, bez odpieniacza. Sprzęt: Akwarium 120x70x65h OW, sump 119x50x45h. Pompa Jebao DCP 10000, Cyrkulacja 2x maxspect XF-350, Oświetlenie: philips Coral Care V1 x 3szt.. Oświetlenie refugium Chinka LED. Sól Brightwell Aquatics Neomarine, dodatki AF. 50kg suchej skały Marco Rock's, 12kg piasku aragonit KZ. Ryby i inne biegająco-pełzające: Ctenochaetus binotatus, 6x Pseudanthias squamipinnis, Halichoeres Chrysus, Zebrasoma flavescens, Lysmata amboinensis, L. debelius, 4x Lysmata Seticaudata, Neopetrolisthes oshimai, Hymenocera elegans, setki slimaków turbo i columbelli, 2x tectus, strombus luhanus... i garść nassariusów. Oraz kilka kg kiełży, równonogów, mysis i innego drobnego życia. Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted March 6 1 godzinę temu, katani napisał: Zoanthusy bardzo ładne Monti fluo też mam Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
AnT Report post Posted March 6 20 minut temu, Jacek56 napisał: Monti fluo też mam Jacek przy OR Blue robione ? Quote Najgroźniejszym dla korali czynnikiem chorobotwórczym jest sam akwarysta. .......Mówisz, że płyniesz pod prąd, a Ty taplasz się tylko w kałuży. Myślisz, że życie to rzeka, a siedzisz w bagnie po uszy. Wiatr czasem mocniej zawieje i rzuci garść nowych sensacji, a Ty niczym dziecko przez szybę liżesz cukierek abstrakcji! ....... Zbiornik - https://aqua-reef.pl/topic/3860-ant-kropla-oceanu/ Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted March 6 Tak Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted March 20 Dzisiaj na pomarańczowo Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
Konrad_Wwa Report post Posted March 20 (edited) Myślę, że nie tylko ja czekam na ujęcia większego fragmentu akwarium:) Edited March 20 by Konrad_Wwa (see edit history) Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted March 20 25 minut temu, Konrad_Wwa napisał: Myślę, że nie tylko ja czekam na ujęcia większego fragmentu akwarium:) Zostało mi 5 korali, znikają w zbiorniku. Trochę czasu potrzeba aby zarosły 1740ltr zbiornik. Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted March 21 8 godzin temu, Jacek56 napisał: Dzisiaj na pomarańczowo A co to? Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted March 21 Dobre Montipora samarensis Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
JerzyB Report post Posted March 21 28 minut temu, Jacek56 napisał: Dobre Montipora samarensis Dziękuję , sorki nie widziałem jeszcze takiej . Quote Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted March 21 10 godzin temu, JerzyB napisał: Dziękuję , sorki nie widziałem jeszcze takiej . Fajne światełko, dobre parametry wody działają cuda Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites
Jacek56 Report post Posted Wednesday at 08:25 PM Idziemy w zielone , codium są super. Quote Akwarium od WRZEŚNIA 2006, DIY reaktor a'la dastaco2. SPS = Stability Promotes Success Be wary of advice coming from those who will not show you the fruits of their success! It’s not complicated, unless you choose to make it that way Pozdrawiam HAPPY REEFING!!! Share this post Link to post Share on other sites