Dzisiaj poczytałem w pracy o tych czarnych podłożach i stwierdziłem, że jeżeli kupię czarne podłoże to zwykły bazaltowy piasek czarny, ponieważ producent CaribSea napisał że ich podłoże Hawaii Black to mieszanka bazaltòw z 1% dodatkiem aragonitu. Dodatkowo na R2R użytkownicy czarnego piasku pisali że jednak kaleczy pyski ryb kopiących bo w poròwnaniu do podłoża aragonitowego nie jest naturalnie obrobiony przez wodę- gładki, no i pisali o magnetyczności większej lub mniejszej , ale że z powodu pochodzenia bazaltu może ona wystąpić i mogą zostać uwalniane jakieś związki metali do wody. Ale planowałem biotop Hawaii z leaf scorpionfish ktòre są u mnie dostępne w sklepie i są pięknie ubarwione.
Historia edycji
Dzisiaj poczytałem w pracy o tych czarnych podłożach i stwierdziłem, że jeżeli kupię czarne podłoże to zwykły bazaltowy piasek czarny, ponieważ producent CaribSea napisał że ich podłoże Hawaii Black to mieszanka bazaltòw z 1% dodatkiem aragonitu. Dodatkowo na R2R użytkownicy czarnego piasku pisali że jednak kaleczy pyski ryb kopiących bo w poròwnaniu do podłoża aragonitowego nie jest naturalnie obrobiony przez wodę- gładki, no i pisali o magnetyczności większej lub mniejszej , ale że z powodu pochodzenia bazaltu może ona wystąpić i mogą zostać uwalniane jakieś związki metali do wody.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.