Skocz do zawartości

Historia edycji

Moljzesz

Moljzesz

W dniu 27.08.2018 o 21:09, Daniell napisał:

Sól 1,025 mierzona spławikiem i tym ,,pseudo elektrycznym

Tym to se możesz mierzyć wino czy coś tam. Kup porządny Refraktometr i kalibruj go często, możesz mieć (wg. mnie na pewno masz) złe zasolenie. Zasolenie to podstawa wszystkich podstaw a Ty to olewasz totalnie.. Dla sps 1.026.

Na + - 800 litrów mam za słabą pompę bo maxgyre 250 ale mam koniki i małe rybki więc to dlatego. Ale jak by to była kwestia przepływu wody to Acropory by leciały od spodu a nie że traciły kolor czy brązowiały.

Koniki i małe rybki przełóż do innego akwa. Sps i koniki nie ma prawa bytu. Acropory potrzebują konkretnego bujania, choćby dlatego żeby substancje odżywcze mogły przecisnąć się przez tkankę koralowca. Musi być mocną cyrkulacja a Ty ledwo chuchasz..

W dniu 27.08.2018 o 12:35, Daniell napisał:

Proszę osoby posiadające ledy Pacyfic Sun  jak macie jakieś konstruktywne uwagi o pomoc i sugestie oparte o Wasze doswiadczenie.

Więc ja posiadam lampę PS i świecę 450W led na 95% i 4x54W T5 na akwarium 360L a u Ciebie w akwarium ciemno jak za przeproszeniem w :mooning

Acropory potrzebują:

Mocnego światła 

Mocnej cyrkulacji 

No3 i po4 bliskie zero (nie 10)

Podsumowując, wcale się nie dziwię że to akwarium tak wygląda ponieważ popelniasz mnóstwo podstawowych błędów.

Całe papu i produkty które lejesz idą w odpieniacz i/lub zostają e wdodzie podnosząc nutreity ponieważ korale nie mają szans przy tak słabej cyrkulacji zaabsorwować ich.

Zapodaj program bali, dołóź T5, podkręć moc tylko stopniowo. Wywal koniki do refugium. Zwiększ cyrkulacje i to sporo, nie lej na razie specyfików i tyle z mojej strony.

PS dla acropor te 2W na litr było by dobrze.

Pozd

Moljzesz

Moljzesz

Sól 1,025 mierzona spławikiem i tym ,,pseudo elektrycznym

Tym to se możesz mierzyć wino czy coś tam. Kup porządny Refraktometr i kalibruj go często, możesz mieć (wg. mnie na pewno masz) złe zasolenie. Zasolenie to podstawa wszystkich podstaw a Ty to olewasz totalnie.. Dla sps 1.026.

Na + - 800 litrów mam za słabą pompę bo maxgyre 250 ale mam koniki i małe rybki więc to dlatego. Ale jak by to była kwestia przepływu wody to Acropory by leciały od spodu a nie że traciły kolor czy brązowiały.

Koniki i małe rybki przełóż do innego akwa. Sps i koniki nie ma prawa bytu. Acropory potrzebują konkretnego bujania, choćby dlatego żeby substancje odżywcze mogły przeczekać przez tkankę koralowca. Musi być mocną cyrkulacja a Ty ledwo chuchasz..

W dniu 27.08.2018 o 12:35, Daniell napisał:

Proszę osoby posiadające ledy Pacyfic Sun  jak macie jakieś konstruktywne uwagi o pomoc i sugestie oparte o Wasze doswiadczenie.

Więc ja posiadam lampę PS i świecę 450W led na 95% i 4x54W T5 na akwarium 360L a u Ciebie w akwarium ciemno jak za przeproszeniem w :mooning

Acropory potrzebują:

Mocnego światła 

Mocnej cyrkulacji 

No3 i po4 bliskie zero (nie 10)

Podsumowując, wcale się nie dziwię że to akwarium tak wygląda ponieważ popelniasz mnóstwo podstawowych błędów.

Całe papu i produkty które lejesz idą w odpieniacz i/lub zostają e wdodzie podnosząc nutreity ponieważ korale nie mają szans przy tak słabej cyrkulacji zaabsorwować ich.

Zapodaj program bali, dołóź T5, podkręć moc tylko stopniowo. Wywal koniki do refugium. Zwiększ cyrkulacje i to sporo, nie lej na razie specyfików i tyle z mojej strony.

PS dla acropor te 2W na litr było by dobrze.

Pozd

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.