Skocz do zawartości

Historia edycji

papryk1

papryk1

W dniu 29.11.2018 o 21:02, Daniell napisał:

Na zakończenie rozpoczętego postu powiem tylko tak, sprzedałem dziada :)

Ledom podziękuję do momentu nowej technologi która będzie na poziomie T5 a najlepiej HQI +T5

Cześć Daniell,

kupiłem lampę taką jak Ty miałeś Metis Hyperion R2 - czyli 3x150W i niestety muszę przyznać że w porównaniu do mojej poprzedniej lampy PS Metis 3x100W nie widać znaczącej różnicy w świeceniu.

Wiadomo że korale inaczej widzą niż my ludzie ale, po ciemku nic nie urośnie.

Dobrze, że wiedziałem co robię i wykonałem stelaż na dodatkowe 6szt T5 80W bo by było kiepsko ;-(

Po załączeniu wszystkiego na max'a czyli ponad 800-900W (570W LED) na akwarium~515L, 160x60x60cm

jest podobnie jak przy mojej poprzedniej innej lampie AF 10x80W- która też mnie nie do końca satysfakcjonowała.

Na zdjęciu lampa na programie Bali o godzinie 19 (aparat z telefonu Samsung S8)

Dodam, że obecna moc ponad 800W nie jest to jeszcze max. bo korale wcale nie grymaszą ;-)

Daniell jaką masz teraz lampę u siebie i jak sobie radzą zwierzęta?

Hyperion R2+T5.jpg

papryk1

papryk1

W dniu 29.11.2018 o 21:02, Daniell napisał:

Na zakończenie rozpoczętego postu powiem tylko tak, sprzedałem dziada :)

Ledom podziękuję do momentu nowej technologi która będzie na poziomie T5 a najlepiej HQI +T5

Cześć Daniell,

kupiłem lampę taką jak Ty miałeś Metis Hyperion R2 - czyli 3x150W i niestety muszę przyznać że w porównaniu do mojej poprzedniej lampy PS Metis 3x100W nie widać znaczącej różnicy w świeceniu.

Wiadomo że korale inaczej widzą niż my ludzie ale, po ciemku nic nie urośnie.

Dobrze, że wiedziałem co robię i wykonałem stelaż na dodatkowe 6szt T5 80W bo by było kiepsko ;-(

Po załączeniu wszystkiego na max'a czyli ponad 800-900W na akwarium 160x60x60cm jest podobnie jak przy mojej poprzedniej innej lampy AF 10x80W- która też mnie nie do końca satysfakcjonowała.

Na zdjęciu lampa na programie Bali o godzinie 19 (aparat z telefonu Samsung S8)

Dodam, że nie jest to jeszcze max. bo korale wcale nie grymaszą ;-)

Jaką masz teraz lampę u siebie i jak sobie radzą kzwierzęta?

Hyperion R2+T5.jpg

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.