Witam, mam dylemat z wyborem lampy do akwarium, i proszę o Wasze uwagi, spostrzeżenia co do wyżej wymienionych lamp.
Akwarium nad którym lampa ma świecić będzie miało wymiary 60x40x50, a w nim koralowce pewnie jakiś lps, sps i trochę zoa. Nie będzie w nim jakiś super wymagających korali,ale zależny mi na jakości światła i efekcie dla oczu. Obie lampy podobają mi się wizualnie, na żywo mogłem zobaczyć efekt pod Hydrą 26HD , pod Radionem niestety nie miałem tej okazji. Porównywałem również efekt obu lamp po zdjęciach w internecie, porównywałem wyniki testów na forach i kanałach o tematyce morskiej, ale to tylko suche fakty, bez zobaczenia na żywo.
Hydra 26HD Radion xr15 4G pro
Cena: 1990.- 1949,-
Sterowanie : Wifi,komórka, lamtop kabel
Moc : 95 W 95W
Mocowanie w zestawie brak brak
Wymiary : b.zbliżone
Diody: cree z tej samej fabryki
no i ponoć ten sam producent
Jakość światła i kolory koralowców pod Radionem ponoć powalają, a to co lampa robi z kolorem koralowców ponoć bajka, nie odtworzona jak dotąd przez inne lampy. Czy ktoś z Was ma może którąś w wymienionych lamp u siebie i może się podzielić swoja opinią ?, a może ktoś widział efekty tych lampa i ma porównanie ?
Temat podobny był poruszany ,ale od tego czasy sprzęt stał się dostępny i pewnie więcej osób może już powiedzieć po rzeczywistym zetknięciu się tymi lampami , a nie tylko gdybać.
Wiem , że za ceny tych lamp można kupić inne o większej mocy, ale nie zależy mi na posiadaniu lampy z naddatkiem 50% mocy czy więcej.
Jeżeli ktoś ma zdjęcie akwarium oświetlonego lampa z tematu proszę o dodanie zdjęcia