Skocz do zawartości

Historia edycji

Rumcajs8

Rumcajs8

Witam, mam dylemat z wyborem lampy do akwarium, i proszę o Wasze uwagi, spostrzeżenia co do wyżej wymienionych lamp.

Akwarium nad którym lampa ma świecić będzie miało wymiary 60x40x50, a w nim koralowce pewnie jakiś lps, sps i trochę zoa. Nie będzie w nim jakiś super wymagających korali,ale zależny mi na jakości światła i efekcie dla oczu. Obie lampy podobają mi się wizualnie, na żywo mogłem zobaczyć efekt pod Hydrą 26HD , pod Radionem niestety nie miałem tej okazji. Porównywałem również efekt obu lamp po zdjęciach w internecie, porównywałem wyniki testów na forach i kanałach o tematyce morskiej, ale to tylko suche fakty, bez zobaczenia na żywo.

Hydra 26HD                                         Radion xr15 4G pro

Cena:                                           1990.-                                            1949,- 

Sterowanie  :                          Wifi,komórka, lamtop                             kabel

Moc :                                            95 W                                               95W

Mocowanie w zestawie                 brak                                                  brak

Wymiary :                                               b.zbliżone

Diody:                                                       cree z tej samej fabryki

no i ponoć ten sam producent

Jakość światła i kolory koralowców pod Radionem ponoć powalają, a to co lampa robi z kolorem koralowców ponoć bajka, nie odtworzona jak dotąd przez inne lampy. Czy ktoś z Was ma może którąś w wymienionych lamp u siebie i może się podzielić swoja opinią ?, a może ktoś widział efekty tych lampa i ma porównanie ?

Temat podobny był poruszany ,ale od tego czasy sprzęt stał się dostępny i pewnie więcej osób może już powiedzieć po rzeczywistym zetknięciu się  tymi lampami , a nie tylko gdybać.

Wiem , że za ceny tych lamp można kupić inne o większej mocy, ale nie zależy mi na posiadaniu lampy z naddatkiem 50% mocy czy więcej.

Jeżeli ktoś ma zdjęcie akwarium oświetlonego lampa z tematu proszę o dodanie  zdjęcia

Rumcajs8

Rumcajs8

Witam, mam dylemat z wyborem lampy do akwarium, i proszę o Wasze uwagi, spostrzeżenia co do wyżej wymienionych lamp.

Akwarium nad którym lampa ma świecić będzie miało wymiary 60x40x50, a w nim koralowce pewnie jakiś lps, sps i trochę zoa. Nie będzie w nim jakiś super wymagających korali,ale zależny mi na jakości światła i efekcie dla oczu. Obie lampy podobają mi się wizualnie, na żywo mogłem zobaczyć efekt pod Hydrą 26HD , pod Radionem niestety nie miałem tej okazji. Porównywałem również efekt obu lamp po zdjęciach w internecie, porównywałem wyniki testów na forach i kanałach o tematyce morskiej, ale to tylko suche fakty, bez zobaczenia na żywo.

Hydra 26HD                                         Radion xr15 4G pro

Cena:                           1990.-                                            1949,- 

Sterowanie  :         Wifi,komórka, lamtop                             kabel

Moc :                            95 W                                               95W

Mocowanie:                   brak                                                brak

Wymiary :                                               b.zbliżone

Jakość światła i kolory koralowców pod Radionem ponoć powalają, a to co lampa robi z kolorem koralowców ponoć bajka, nie odtworzona jak dotąd przez inne lampy. Czy ktoś z Was ma może którąś w wymienionych lamp u siebie i może się podzielić swoja opinią ?, a może ktoś widział efekty tych lampa i ma porównanie ?

Temat podobny był poruszany ,ale od tego czasy sprzęt stał się dostępny i pewnie więcej osób może już powiedzieć po rzeczywistym zetknięciu się  tymi lampami , a nie tylko gdybać.

Wiem , że za ceny tych lamp można kupić inne o większej mocy, ale nie zależy mi na posiadaniu lampy z naddatkiem 50% mocy czy więcej.

Jeżeli ktoś ma zdjęcie akwarium oświetlonego lampa z tematu proszę o dodanie  zdjęcia

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.