Godzinę temu, Rumcajs8 napisał:ok, jedikk1 a powiedz mi jeszcze proszę czy Hydra robi efekt tęczy na piasku , czy jednak te światło jest ładnie wymieszane, bo tez taka opinię na R2R znalazłem
Radion przez kabel sterowany ok, ale weź tu teraz taki 1,5m kabel usb jeszcze dokup
Robi jak masz włączone kanały zielony i czerwony, jak zjedziesz nimi poniżej 10% to jest ok. Ja mam je wyłączone i teraz są tylko bliki na niebiesko i biało, ale problem mieszania światła dotyczy lamp LED ogólnie. Brakuje mi tego jednolitego światła jak z T5, bo widać to zwłaszcza na zdjęciach, więc według mnie najlepsza opcja to wymieszać LED z T5, może kiedyś to zrobię
35 minut temu, silvia napisał:skoro XR30 ma - to XR15 też ma (nazywają się Deep Blue i są to ponoć XT-E Royal Blue, 442nm )
W lampach AI z serii HD są diody Cree XT-E Royal Blue, na stronie producenta Cree podają ich spektrum jako 450-465nm, w starszej generacji AI (przed HD) były zamontowane diody Deep Blue które zamienili na wspomniane RB. Na stronie firmy Cree nie ma z kolei nic o diodach Deep Blue, więc nie wiem czym one są, ale według mnie to nie to samo co Royal Blue. Nie wiem co dokładnie jest w Radionie zainstalowane, ale nazwa sugeruje że to nie jest Royal Blue a EcoTech nie zdradza nic więcej Obie diody jednak spektrum mają prawdopodobnie bardzo zbliżone. Niezależnie od tego jak nazwali diode, pewne jest że się sprawdza co widać po opiniach
@edit
Deep Blue to wydaje się być ta dioda:
- https://eu.mouser.com/new/osram/osramoslonleds/
- Deep Blue 453nm
Więc wychodzi na to, że to praktycznie to samo co Royal Blue tylko innego producenta