17 minut temu, pawellb napisał:Obserwator bardzo konkretny. Teraz zdecydowanie lepiej wygląda. Jeszcze jedna uwaga. Masz za dużo piasku. Warstwa dosyć gruba. Nawet jak wpuscisz "kopaczy" to nie dadzą rady dokładnie przemielić.
Od małego zawsze patrzy ze mną na Akwa :-) :-) Piasek jest tylko z przodu - nie dawałem go pod skały, zdjęcie zrobiłem zanim górkę która przygotowałem przepchałem przez rozdzieloną skałę oraz tył - dlatego tak wygląda. Na cały zbiornik dałem 4 worki po 9 kg. Rozłożę go tak żeby nie było za dużej grubości - dzięki
3 godziny temu, Przemek79 napisał:wygląda dużo lepiej. ja bym zdecydowanie obniżył tylko wysokość prawego filara , 2-3 kawałki skały z niego położył luzem na piachu, będą idealne na bardziej ekspansywne korale
Prawa strona podoba mi się w takim wykonaniu więc postanowiłem ją tak zostawić, porobiłem tylko trochę szczelin żeby był lepszy przepływ. Zniknie z góry zapewne obumarły koral zostanie tylko półka co zapewne zmieni trochę ta konstrukcję. Muszę jeszcze chyba jakoś inaczej ułożyć środkową półkę jakoś tak dziwnie mi leży (nienaturalnie)