38 minut temu, VDR napisał:@alexw200 przejscie z T8 na T5 było znacznie szybsze. Nie trwało to 7 lat. Tomasz - parainstrukcje budowę lampy LED wrzucił w 2011 roku. Już wtedy był boom na diody LED. Dzisiaj jesteśmy nadal w tym samym miejscu, z tymi samymi problemami jeśli chodzi o LEDy. Trochę długo Co do Twojej lampy - zielonych i czerwonych nie dawałbym na jednym kanale. Koszt drivera przy całości kosztów tej lampy będzie pomijalny. A czerwone być może skręcisz na 5%.
Tu się zgodzę, że przejście z t8 na t5 to była "chwila" ale o ile pamiętasz to były te same dywagacje na początku, t5 to nowość, jedynie pod t8 dobrze rośnie itp itd, to samo było jak dodawaliśmy żarniki hqi, bo grzeją jak piecyk, bo rury lepsze, zawsze jest tak samo, taka nasza natura
Wracając do lampy to też chciałem kolory rozdzielić ale mam do dyspozycji tylko 6 kanałów a chcę to rozplanować tak, że RB 450 będzie na jednym, pozostałe niebieskie, 460, 465, 485 na jednym, aktynika osobno, białe 6,5 i 12k na jednym, uv na oddzielnym, i zostaje mi tylko jeden wolny na czerwony i zielony no chyba że całość niebieskiego puszczę na jednym kanale ale wolałbym mieć rb na osobnym. Jest jeszcze opcja kupienia od Magu 2 sterowników to wszystko będzie na oddzielnych i mi jeszcze zostanie miejsce na pomarańcz i coś dodatkowego co nie jest takim głupim pomysłem bo tak jak piszesz przy tych kosztach dodatkowe 140 zł na sterownik to generalnie grosze a więc kwestia do przemyślenia