Skocz do zawartości

Historia edycji

pol-uk

pol-uk

Witam,

Zgodnie z tym co planowałem w sobotę do akwarium trafiło następujące życie:

- krab Mitrax 1 szt.

- ślimaki Tectus sp. 2 szt.

- miękasy 1 szt. Sarcophyton, 1szt. Capnella sp. 02  1 szt. Briareum 1 szt. ukwiał jeszcze nie zidentyfikowany

- LPS Euphuyllia Paraancora 1 szt. (własna niewiedza czyt. głupota - tak to jest jak amator wybiera się do akwarystycznego)

Mitrax poskubał zieleniny i się schował, był widziany krótko wczoraj wieczorem a tak to niewidzialny gość akwarium. Ślimaki zwiedzają akwarium i wszystkie kamienie mają się dobrze.

Wszystkie miękasy napompowały się ładnie i wyglądają dobrze. Nieznany ukwiał odczepił się dziś o skałki z Briareum i zaczął dziś szukać dla siebie lepszego miejsca.

Najbardziej martwi mnie Euphuyllia Paraancora która wogóle się nie pompuje. Znalazłem jej miejsce w połowie wysokości akwarium w średnim oświetleniu i nie za dużym prądzie, ale narazie stoi w miejscu jak zaczarowana. Niestety to mój błąd bo tak kończą się zakupy jak się nie wie co się kupuje. Mam nadzieje że dojdzie do siebie.

Parametry jak w stopce. Następne testy za tydzień.

W tym miejscu podziękowania dla kol.  Michlik3 którego miałem okazje poznać prze to forum i poratował początkującego morszczaka miękasami.

Pozdrawiam

pol-uk

pol-uk

Witam,

Zgodnie z tym co planowałem w sobotę do akwarium trafiło następujące życie:

- krab Mitrax 1 szt.

- ślimaki Tectus sp. 2 szt.

- miękasy 1 szt. Sarcophyton, 1szt. Capnella sp. 02  1 szt. Briareum 1 szt. ukwiał jeszcze nie zidentyfikowany

- LPS Euphuyllia Paraancora 1 szt. (własna niewedza czyt. głupota - tak to jest jak amator wybiera się do akwarystycznego)

Mitrax poskubał zieleniny i się schował, był widziany krótko wczoraj wieczorem a tak to niewidzialny gość akwarium. Ślimaki zwiedzają akwarium i wszystkie kamienie mają się dobrze.

Wszystkie miękasy napompowały się ładnie i wyglądają dobrze. Niezany ukwiał odczepił się dziś o skałki z Briareum i zaczął dziś szukać dla siebie lepszego miejsca.

Najbardziej martwi mnie Euphuyllia Paraancora która wogóle się nie pompuje. Znalazłem jej miejsce w połowie wysokości akwarium w średnim oświetleniu i nie za dużym prądzie, ale narazie stoi w miejscu jak zaczarowana. Niestety to mój błąd bo tak kończą się zakupy jak się nie wie co się kupuje. Mam nadzieje że dojdzie do siebie.

Parametry jak w stopce. Następne testy za tydzień.

W tym miejscu podziękowania dla kol.  Michlik3 którego miałem okazje poznać prze to forum i poratował początkującego morszczaka miękasami.

Pozdrawiam

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.