Skocz do zawartości

Historia edycji

sebb75

sebb75

Witam, niestety w moim akwa dramat - w zeszłym tygodniu padł Strombus (albo załatwił go Elegans), jakoś tydzień wcześniej był już bardzo niemrawy więc coś mu wyarźnie dolegało... Przedwczoraj padł Trochus (od kilku dni co chwilę leżał na piasku). Jakieś półtora tygodnia temu Elegans znowu szalał chyba w poszukiwaniu muszli, pogardził niestety wszystkimi, które dostał i od 5 dni jakby ledwo zipie... Babylonia też wczoraj wyszła z piasu, po kilkunastu minutach zwiedzania zatrzymała się na szybie (pierwszy raz) a dziś rano leżała na piasku, na szczęście nic sie do niej nie przyczepiło i gdy ją postawiłem schowała się pod piasek. Od kilku dni również Briareum ledwo wychodzi (5 dni temu się schowało i nie wyszło przez 2 dni) Trzymają sie dobrze tylko krewetki i wężowidło. Co najważniejsze - mam znowu atak cyjano i chyba dino (rdzawe pola), z tego powodu zrobiłem we wtorek podmiankę i jakby po tym jest gorzej... Dozuję znów NO3 PO4 X, niestety Colombo jest niedostępne i nie wiem jak sobnie poradzić z cyjano... Czy zwierzaki mogą być tym zatrute?

sebb75

sebb75

Witam, niestety w moim akwa dramat - w zeszłym tygodniu padł Strombus (albo załatwił go Elegans), jakoś tydzień wcześniej był już bardzo niemrawy więc coś mu wyarźnie dolegało... Przedwczoraj padł Trochus (od kilku dni co chwilę leżał na piasku). Jakieś półtora tygodnia temu Elegans znowu szalał chyba w poszukiwaniu muszli, pogardził niestety wszystkimi, które dostał i od 5 dni jakby ledwo zipie... Babylonia też wczoraj wyszła z piasu, po kilkunastu minutach zwiedzania zatrzymała się na szybie (pierwszy raz) a dziś rano leżała na piasku, na szczęście nic sie do niej nie przyczepiło i gdy ją postawiłem schowała się pod piasek. Od kilku dni również Briareum ledwo wychodzi (5 dni temu się schowało i nie wyszło przez 2 dni) Trzymają sie tylko krewetki i wężowidło. Co najważniejsze - mam znowu atak cyjano i chyba dino (rdzawe pola), z tego powodu zrobiłem we wtorek podmiankę i jakby po tym jest gorzej... Dozuję znów NO3 PO4 X, niestety Colombo jest niedostępne i nie wiem jak sobnie poradzić z cyjano... Czy zwierzaki mogą być tym zatrute?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.