zury Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) Witajcie, Po pierwsze - czy to scolymia ? (wg mnie na 90% tak). Po drugie - mam ją od 2 lat, ale od około 4 miesięcy (pomimo tego, że chyba nieźle się pompuje) odrywa się od podstawy / szkieletu. Trzyma się już na bardzo małej powierzchni. Najpierw przestawiłem ją w bardziej spokojne miejsce, ale dziś dla bezpieczeństwa przeniosłem do małego kotnika, by miała spokój i mały ruch wody. Żadnych zmian w zbiorniku od co najmniej 8-9 miesięcy. Czy ktoś miał podobnie i podzieli się dobrą radą ? Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez zury (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 (edytowane) To trachyphyllia. Edytowane 24 Kwietnia 2018 przez Gość (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rufio19 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 Cześć Miałem podobny przypadek, miałem zbyt mały poziom CA i zerowy żelaza. podniosłem Ca na 450 i co dzień kilka kropli suplementu żelaza, teraz ładnie oblewają szkielet, z czterech zostały trzy. jedna się oderwała i padła....... Dochodziły do siebie prawie trzy miesiące Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zury Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2018 Dzięki Rufio ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zury Zgłoś Napisano 5 Maja 2018 No i trachyphyllia całkiem oddzieliła się od szkieletu. Co dziwne - pięknie zasklepiła się od spodu i bardzo ładnie się pompuje. To już 4 dzień po całkowitym oddzieleniu od szkieletu. Czy macie jakiś pomysł, jak spróbować doczepić ją do jakiejś podstawy / skały ? Wygląda na bardzo delikatna i nie chcę jej uszkodzić. Obecnie wciąż trzymam ją w kotniku, inaczej pływała by luzem w toni i za chwilę wpadła do którejś z pomp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zury Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2018 Czy ktoś ma jakikolwiek pomysł, jak Trachyphyllie przymocować do jakiejś skałki ? Trzymam ją wciąż w kotniku, gdyż inaczej przerzucana jest przez pompy po całym akwarium. Wyjąłem ją z kotnika na chwilkę i zrobiłem zdjęcia - vide poniżej. Pierwsze to zdjęcie jej spodu, a drugie to cała pięknie napompowana. Może ktoś ? Coś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zury Zgłoś Napisano 5 Sierpnia 2018 Tak dla potomnych - Trachyphyllia w czasie mojego 2 tygodniowego urlopu "rozpuściła" się ... Koniec tematu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach