Skocz do zawartości
Gość Paragon

ReeFlowers KH Blend + All Elements

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Paragon

Mam pytanie co do wspomnianych preparatów, ktoś stosuje?, poza tym interesuje mnie czy dobrze kombinuje a więc, w instrukcji ReeFlowers - All Elements jest napisane 2ml na 100 litrów w średnio obciążonym akwarium, czyli tak moje akwarium 500l w obiegu wychodzi 14ml na tydzień ze względu ze jest to świeży baniak i dopiero dokładam życie mogę zacząć od 1ml na 100 litrów więc wyszło by 7ml na tydzień rozbił bym to na dawki dzienne 1ml dziennie dodatkowo zalecany jest kh blend w proporcji na każdy 1ml all elements 2ml kh blend, a więc u mnie 14ml na tydzień w dawce codziennej 2ml zgadzało by się ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paragon
4 minuty temu, zielony mintaj napisał:

Zgadzałoby się.

wiesz chyba zakręciłem siebie i Ciebie też przy okazji :), jak przemyślałem na spokojnie to wyszło by tak 2ml na 100 litry (to jest dawka zalecana tygodniowa) ja mam 500l czyli 2ml x 5 wychodzi 10ml na tydzień podzielić na 7 dni daje jakieś 1,5 ml więc albo pędę podawał 1ml dziennie albo 2ml

sorki ale jakoś ciężko mi idzie przetrawienie tej receptury jeszcze zakręciłem tak jak tornado stodołą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt :D Ewentualnie zrób tak że mierzysz spadek twardości, dobierasz pod to dawkę kH Blend a pod to dopiero All Elements, bez patrzenia na zalecane dawki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Paragon
1 minutę temu, zielony mintaj napisał:

Fakt :D Ewentualnie zrób tak że mierzysz spadek twardości, dobierasz pod to dawkę kH Blend a pod to dopiero All Elements, bez patrzenia na zalecane dawki.

aha chyba rozumiem hehe, czyli u mnie kh spadło ostatnio do 5,4 chciałbym je podnieść do przyzwoitych 6,5 do 7, w instrukcji kh blend jest opisane, ze 10ml w 100l czyli u mnie 50ml w 500l podnosi twardość o 1 stopień, wnioskuję że muszę podać właśnie te 50-60ml podzielone na dni, a więc powiedzmy 8ml dziennie kh blend i 4ml all elements czy lepiej połowe tej dawki 4ml na 2ml tak żeby bardziej rozłożyć w czasie?

jak radzisz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.