Skocz do zawartości

Historia edycji

sky

sky

mam obecnie oświetlenie 4x39, 2x ati blue, ati coral plus, ati aquablue special,

i chce do nich dołożyć troche ledów dla lepszych kolorów,

problem jest taki że mam do dyspozycji 2 wąskie radiatory o długości 100cm, przez co mogę umieścić 2 rzędy diód po 12 szt,

zastanawiam się jakich diód użyć, w mniejszym akwarium począkowo miałem white, royal blue, blue i UV, ale white wyłączyłem bo niesamowicie dominował,

dlatego przymierzam się do takich samych, problem tez taki ze zasilacz który planuje ma 24v, więc będą 4 kanały, a 3 rodzaje led i teraz nie wiem jak je poukładać żeby fajnie wyglądało

jeszcze pytanie czy diody można łączyć żyłą z kabla skrętki ? albo jaki może byc przekrój cieńkiego kabla żeby wszystko działało ?

sky

sky

mam obecnie oświetlenie 4x39, 2x ati blue, ati coral plus, ati aquablue special,

i chce do nich dołożyć troche ledów dla lepszych kolorów,

problem jest taki że mam do dyspozycji 2 wąskie radiatory o długości 100cm, przez co mogę umieścić 2 rzędy diód po 12 szt,

zastanawiam się jakich diód użyć, w mniejszym akwarium począkowo miałem white, royal blue, blue i UV, ale white wyłączyłem bo niesamowicie dominował,

dlatego przymierzam się do takich samych, problem tez taki ze zasilacz który planuje ma 24v, więc będą 4 kanały, a 3 rodzaje led i teraz nie wiem jak je poukładać żeby fajnie wyglądało

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.