oczywiscie, że istnieje taka mozliwość. Trzeba zastosować odpowiednie drivery do poszczególnych rodzajów diod. Przy zasilaczu 24v wejdzie do 6 diod 3w w szeregu, w 12v po 3 diody w szeregu. Nie wiem, jak jest z 1 watowymi - pewnie wejdzie ich więcej. Diody w jednej nitce muszą mieć zbliżoną wartość prądu maxymalnego wyższą, lub równą wartości prądu maxymalnego drivera (lepiej, jeżeli na driverze jest nieco niższa wartość) - u mnie w jednej nitce było 6 różnych dod o prądzie maxymalnym o ile dobrze pamiętam 700mA (czerwone, UV i aktynika), na driverze 650mA. Ja stosuję drivery darelteka z PWM. Do tego sterowanie 6 kanałowe by Magu i wszystko pięknie śmiga. Wschody i zachody w sumie trwają 1,5 godz. i odbywaja się bardzo płynnie.
Historia edycji
oczywiscie, że istnieje taka mozliwość. Trzeba zastosować odpowiednie drivery do poszczególnych rodzajów diod. Przy zasilaczu 24v wejdzie do 6 diod 3w w szeregu, w 12v po 3 diody w szeregu. Nie wiem, jak jest z 1 watowymi - pewnie wejdzie ich więcej. Diody w jednej nitce muszą mieć zbliżoną wartość prądu maxymalnego - u mnie w jednej nitce było 6 różnych dod o prądzie maxymalnym o ile dobrze pamiętam 700mA (czerwone, UV i aktynika), na driverze 650mA. Ja stosuję drivery darelteka z PWM. Do tego sterowanie 6 kanałowe by Magu i wszystko pięknie śmiga. Wschody i zachody w sumie trwają 1,5 godz. i odbywaja się bardzo płynnie.
-
Ostatnio przeglądający 0 użytkowników
Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.