stanluk Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2018 Witam Mam do Was pytanie Posiadam w sumpie przegrodę na wodę RODI, w której zanurzona została pompka do automatycznej dolewki Levelautomatic EYE Aqua-Trend. Generalnie pojemność zbiornika z wodą wystarcza na dolewanie ok 1-1.5tyg. Dzisiaj z ciekawości sprawdzałem wynik TDSem i wyszedł 285!!!!! Co może być przyczyną tak wysokiej wartosci? Czy jakoś wyjątkowo dbać o tą wodę w zbiorniku? Oczywiście przed wlaniem wynik jest 000-001 Ok wystraszylem sie ale juz wszystko wiadomo Pompka pracowala troszke w slonej wodzie wiec mamy wszystko jasne Ale bede obserwowa i jak cos wroce z tematem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kapsel1981 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2018 a nie cofa Ci czasami wody morskiej wężykiem do rodi jak poziom wody się wyrówna i masz wężyk w morskiej zanurzony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2018 Na bank się cofa mam to samo. Ja będę reklamował bo u Mnie przelewa pompuje cofa się i znowu pompuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AmonS Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2018 To wy macie wężyk od dolewki poniżej poziomu wody w docelowej komorze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tygrys111 Zgłoś Napisano 13 Czerwca 2018 Ja mam wężyk 1cm od krawędzi a poziom ustawiony na 4cm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach