Skocz do zawartości
jan fitas

falownik

Rekomendowane odpowiedzi

no wiec zrobilem modyfikacje AquaShuta Turbo 8W

Obcialem mu dziubek - faktycznie to czy kreci sie w prawo czy w lewo jest losowe

Strumien jest rozproszony i albo mocno w lewo albo mocno w prawo pompuje, strumien ma lekkie turbulencje

Na wlot musialem zalozyc pokrywke, inaczej wirnik straszliwie terkotal

Pare fotek http://www.morszczaki.prv.pl

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam rozumiec, ze modyfikacja dziala?

jesli tak to rewelacja, 2 ustawione naprzeciw siebie powinny dac fajne i zmienne prady:D jesli Ci sie uda Marx to tez daj znac

takie proste, a takie uzyteczne i nie za bardzo pracochlonne, w sam raz do nano:D

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziala, ale strumien jest mocno w lewo/prawo wiec ustawiei naprzeciwko siebie niewiele da bo sie rozmina

test sygnaturki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

albo sie rozmina albo nie, bo zalaczanie jest losowe, prawda?

zatem i tak bedziesz mial losowe prady

pozdrawiam, Marcin z 3city

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fajne, ciekawe tylko czy nie mają miedzianego albo mosiężnego gwintu w środku

ale to może nie bedzie problem

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Jan Fitas Cytat: "znalazłem 'cóś' takiego:

http://avdil.gtri.gatech.edu/RCM/RCM/Aquarium/CirculationSystem.html i bardzo mi się to podoba

czy ktoś wie, gdzie można nabyć elektryczne silniki synchroniczne AC z przekładnią aby kręciły 1 RPM?

p.s. piszę o AC, czyli 230V, bo słyszałem, że mogą kręcić 24h/dobę. ponoć silniki DC mogą pracować 12h/dobę i muszą stygnąć?! przynajmniej tak podają przy napędach pomp perystaltycznych...

czy ktoś coś wie? czy ktoś coś słyszał ?"

Rozebrałem moją zepsutą kuchenkę mikrofalową i wyciągnąłem silniczek od napędu talerza. Jest na 230V i kręci 5-6 rpm. Może to za szybko, a może nie?

500 litrów 140x60x60 działa od 02.09.2008 r. + sump 105x48x36, AM OR 3500, cyrkulacja 2 x Tunze 6100 + 1 x Tunze 6105 z multikontrolerem + 1 x Jebao WP-40 do falowania, Bubble Magus 250s, lampa 2x120W led,LR ok. 70 kg, LS 45 kg, ARM od mufti, balling i podmiany co tydzień ok. 8%, sól AF, dozowane 2 ml ABCM codziennie, zależnie od obserwacji co tydzień lub dwa Prodibio BioDigest i Bioptim

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@koziolini

rpm = revolutions per minute czyli obrotow na minute,,,

3miasto pozdrawia :))) Zdrowie żon naszych oraz kochanek i żeby się nigdy nie spotkały.:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.