Skocz do zawartości

Historia edycji

Juras

Juras

Witam,

Mój zbiornik dziś ma dokładnie miesiąc od zalania.

Były okrzemki, ale już zeszły oraz niewielkie glony żółtawe, też już ich nie ma.

Parametry wody:

NH3 - 0 ppm

NO2 - 0 ppm

NO3- 0 ppm

PO4- 0,074  ppm

kH - 6,7

Ph - 7,9

Jakieś dwa tygodnie temu był wzrost NO2 i NO3, ale spadło do 0.

Akwarium zalewałem na soli AF Reef Salt i trochę na AF Probiotic Salt (kupiłem, bo ktoś sprzedawał w dobrej cenie).

Od początku mam DSB a od około 2 tyogdni glony spagetti.

Na start wrzuciłem dwie kostki mrożonki.

miałem po 2 litrów zywej wody od dwóch akwarystów, oraz garść piachu, który wrzuciłem do DSB.

Leje bakterie AF ProbioS  oraz Specjal blend, dodatkowe daje pożywkę dla bakterii  Bakteria Feder - ReefLowers.

Oświetlam od dwóch tygodni normalnie białe/niebieskie.

Chce w zbiorniku chodować korale miękkie oraz LPS, kilka rybek, kraby, ślimaki, krewetki i wężowidło, może jeżowca.

Martwi mnie trochę niskie kH i Ph - wydaje mi się, że powinno być wyższe. Podpić sodą oczyszczaną?

Wcześniej miałem kh 7,0 a Ph 8,0. pozniej spadło do kh 6,8 a ph 7,9 az do wartości, które podałem wyżej.

Aklimatyzowałem ostatnio krewetki i trochę wody ze zbuiornika głównego zabrałem i uzupełniłem nową solanką na soli probiotycznej.

Czy parametry wody są okej? Czy mam coś z nimi robić?

Juras

Juras

Witam,

Mój zbiornik dziś ma dokładnie miesiąc od zalania.

Były okrzemki, ale już zeszły oraz niewielkie glony żółtawe, też już ich nie ma.

Parametry wody:

NH3 - 0 ppm

NO2 - 0 ppm

NO3- 0 ppm

PO4- 0,074  ppm

kH - 6,7

Ph - 7,9

Jakieś dwa tygodnie temu był wzrost NO2 i NO3, ale spadło do 0.

Akwarium zalewałem na soli AF Reef Salt i trochę na AF Probiotic Salt (kupiłem, bo ktoś sprzedawał w dobrej cenie).

Od początku mam DSB a od około 2 tyogdni glony spagetti.

Na start wrzuciłem dwie kostki mrożonki.

miałem po 2 litrów zywej wody od dwóch akwarystów, oraz garść piachu, który wrzuciłem do DSB.

Leje bakterie AF ProbioS  oraz Specjal blend, dodatkowe daje pożywkę dla bakterii  Bakteria Feder - ReefLowers.

Oświetlam od dwóch tygodni normalnie białe/niebieskie.

Chce w zbiorniku chodować korale miękkie oraz LPS, kilka rybek, kraby, ślimaki, krewetki i wężowidło, może jeżowca.

Martwi mnie trochę niskie kH i Ph - czy nie powinno być wyższe?

Wcześniej miałem kh 7,0 a Ph 8,0. pozniej spadło do kh 6,8 a ph 7,9 az do wartości, które podałem wyżej.

Aklimatyzowałem ostatnio krewetki i trochę wody ze zbuiornika głównego zabrałem i uzupełniłem nową solanką na soli probiotycznej.

Czy parametry wody są okej? Czy mam coś z nimi robić?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.