Skocz do zawartości

Historia edycji

Sqesta45

Sqesta45

WItam posiadam rdzawy nalot na szybach podłozu i skale.Jest to brązowy rdzawy nalot.Ne jest to cyjano i raczej nie dino nie ma pechezykow i korzucha.Jest jak pył.Mam pytanie czy jeśli to okrzemki a włozylem absorber sery silicate czy to ustąpi.

Drugie pytanie co moze byc przyczyną?

Parametry sa ok

woda po filtrze ro i żywicy.Po membranie pokazuje 002 ppm a po zywicy 000.woda kranowa przed filtracja 230ppm

Czy zywica ma jakis okres po ktorym trzeba ja wymienic czy wymiana sugerowana jest odczytem tds po zywicy  i jesli po zywicy jest 000 to nie trzeba wymieniac.

Zywice mam juz ponad rok bez wymiany i niewiem czy ona moze byc powodem skoro tds pokazuje 000

Dodam ze Tds pokazuje dobre wartosci.

I czy okrzemki maja jakis negatywny wpływ na korale?

Sqesta45

Sqesta45

WItam posiadam rdzawy nalot na szybach podłozu i skale.Jest to brązowy rdzawy nalot.Nejest to cyjano i raczej nie dino nie ma pechezykow i korzucha.Jest jak pył.Mam pytanie czy jeśli to okrzemki a włozylem absorber sery silicate czy to ustąpi.

Drugie pytanie co moze byc przyczyną?

Parametry sa od

woda po filtrze ro i żywicy.Po membranie pokazuje 002 ppm a po zywicy 000.

Czy zywica ma jakis okres po ktorym trzeba ja wymienic czy wymiana sugerowana jest odczytem tds po zywicy  i jesli po zywicy jest 000 to nie trzeba wymieniac.

Zywice mam juz ponad rok bez wymiany i niewiem czy ona moze byc powodem skoro tds pokazuje 000

Dodam ze Tds pokazuje dobre wartosci.

I czy okrzemki maja jakis negatywny wpływ na korale?

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.