Skocz do zawartości

Historia edycji

Timon111

Timon111

47 minut temu, silvia napisał:

szerokość to nie głębokość :D - a szerokość dobiera się tak (skoro ma być) by zmieścił się odpieniacz

no ale odpieniacz powinien się zmieścić to storm 100 pierwsza komora ma 15x15. jedyne co się martwię to ta przegroda pomiędzy odpieniaczem a mediami. Jeżeli bedzie miała 5cm od dołu przestrzeni następnie szyba 25 cm to wyjdzie 30 cm wysokości a lacobel bedzie miał 38, 2-3 cm nacinany to wyjdzie że poziom wody by był około 35 cm od spodu akwarium to bedzie jak mówisz przelewać się górą między jedna komora a drugą. Chyba że coś nie tak rozumiem :) 

Timon111

Timon111

18 minut temu, rysio2000 napisał:

Zobacz sobie mój zbiornik (link w stopce) mam podobny panel, chociaż inaczej go zagospodarowałem

Pokaż zdjęcie z tyłu zbiornika. ty masz wycięty niżej lacobel w pierwszej komorze i wstawiony grzebień a ja myślałem że to będzie nacinane leacobel jak grzebień bo w jednym filmie na youtube tak widziałem. Ale może rzeczywiście lepiej żeby było jak u ciebie. Jak wyskoli jest u ciebie lacobel na całości a jak wysoki jest w miejscu pierwszej komory ??   

16 minut temu, silvia napisał:

szerokość to nie głębokość :D - a szerokość dobiera się tak (skoro ma być) by zmieścił się odpieniacz

no ale odpieniacz powinien się zmieścić to storm 100 pierwsza komora ma 15x15. jedyne co się martwię to ta przegroda pomiędzy odpieniaczem a mediami. Jeżeli bedzie miała 5cm od dołu przestrzeni następnie szyba 25 cm to wyjdzie 30 cm wysokości a lacobel bedzie miał 38, 2-3 cm nacinany to wyjdzie że poziom wody by był około 35 cm od spodu akwarium to bedzie jak mówisz przelewać się górą między jedna komora a drugą. Chyba że coś nie tak rozumiem :) 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.