Moljzesz Zgłoś Napisano 8 Września 2018 (edytowane) 11 minut temu, wuwuwu napisał: i mam rozumieć że Kh i Mg koryguję do poziomu Ca? ja nie jestem inżynierem a z biologii i chemii miałem zawsze dop Podstawowe składniki metody ballinga to 1. Ca - chlorek wapnia 2.Kh - wodoroweglan sodu 3. SBS - sól bez soli Wszystkie składniki czyli 1,2 i 3 lejesz w odstępach czasu (nie na raz) ale taką samą ilość, czyli jak ca lejesz 10ml to Kh też 10ml i SBS też 10ml. Magnez to osobna chistoria, ja w ogóle nie leje magnezu bo magnez jest też w SBS a u mnie konsumpcja magnezu jest na tyle mała że nie muszę go lać. W poprzednim akwa dawałem do 1L ro 50g ca i 10g mg i był to roztwór na 1, zależy czy masz dużą konsumpcje mg? Najważniejszą kwestią są tu testy (czasem oszukują, eee nawet często) a najważniejszym z najważniejszych jest odpowiednie zasolenie, warto je mierzyć dobrze skalibrowanym sprzętem, uff mam nadzieję że kapujesz moje wypociny ;p Edytowane 8 Września 2018 przez Moljzesz (wyświetl historię edycji) Cytuj PS Pandora 4x54W T5 i 3x145W LED, DCP6500, AWN40 na DCP3000,RW-15, RW-8,CP-55, Biopellests AIO XL Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach