Skocz do zawartości
Bizonik

ricordea i inne nowości w ACROPORZE w Landzie

Rekomendowane odpowiedzi

Bylem dzis w Acroporze no i miłe zaskoczenie

na wejściu w zbiorniku czaiły sie kolorowe ricordee z ricordea farm cena ciut lepsza niż ostatnio a i wybór wiekszy zbiornik poniżej pływały duże pokolce kondycja super idac dalej oczom nie wierze a na ladzie stoi odpieniacz Bubble king maja byc na sprzedaż a nie tylko na zamowienie. Po rozmowie z Łukaszem wyszło najaw że bedzie też ATI w stałej ofercie no i ricoree.

Zakupiłem następne 6 ricordei i inne grzybki kolorki super

oto moje nowe nabytki

1241-ricordea1.jpg

zdecydowanie polecam jest w czym wybrac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ładne możesz mi powiedzieć przynajmniej na priva po ile mają ricordie?

maja oni jakiś adres netowy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzis w Acroporze

A gdzie to jest ???:D_o

Akwa 375l + sump 126l Odpieniacz ATI - Bubble Master 200,Lampa ATI Power Module T5 4x 80W ,Cyrkulacja pompy Tunze 6060-6080,Tunze -Nano Wavebox + Gł QuiteOne-4000l,GroTech - TEC III NG - dozownik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bylem ok.15, moze troche pozniej, ale byla opuszczona krata i wygladalo na zamkniete.

zadnej kartki z godzinami otwarcia. w jakich godzinach maja otwarte?

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W Acroporze są ricordea i będą w ciągłej sprzedaży z jednego miłego powodu. Acropora została oficjalnym dystrybutorem RicordeaFarm :D (tak na marginesie właśnie tłumaczę ulotkę z niemieckiego - jeden z ich wymogów).

Z ciekawszych rzeczy które można jeszcze zobaczyć to sól ATI, polecam Łukasz na pewno udostępni waszym oczom.

Przeważnie otwarte w godzinach 12-20, ale dzisiaj było nawet wcześniej. Acropora ma wkrótce być otwierana od 11. @Kaziko - może Łukasz poszedł na obiad, czasem musi coś zjeść :D

Nowe akwa 110x65x60, 2xOR 3500, ProfiLux + sterowana Tunze 6055, stara tunze, deltec apf600, fr509, ati powermodule 10x39W, zalane zasolone czeka na mieszkańców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bylem dzis w Acroporze

A gdzie to jest ???

centrum handlowe "LAND" w Warszawie

byłem wczoraj, piekne ricordee i lpsy. buble king robi wrazenie.pełen asortument kenta, grotecha i tunze na miejscu.

800l:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fakt sklep się rozwija dość preżnie coraz wiekszy wybór sprzętu i zwierzaków i nie moge powiedzieć jak w rzadko którym sklepie zoologicznym jest czysto i nie czuć zdechłymi rybami może to dla tego że sklep nowy albo to zasługa obsługi ( tak mam na myśli Ciebie Jacku). Myśle że jak by postawili w lokalu obok stoliki i było by tam piwko to wielu warszawskich i nie tylko warszawskich akwarystów by tam przesiadywało. Panowie wypowiedzcie moze to jest pomysł do wykorzystnia przez właścicieli sklepu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego, co Łukasz mówił, to planują wstawić jakieś stołki dla gości i przynajmniej kawę przy dłuższej rozmowie serwować :D

Z piwkiem w bliskiej okolicy też nie ma problemu, zawsze można się zgadać i po zamknięciu sklepu skoczyć na :drink Metro i taxi na miejscu, więc z dotarciem do domku nie będzie problemu :D

A ricordee faktycznie piękne, też zakupiłem, a wyszedłem tylko z córką na spacer:D

Pozdrawiam, Witek

HW: 225l + sump

SW: Pterapogon kaudernii, Cryptocentus cintus, Alpheus bellus, Centropyge argi, Ctenochaetus truncatus, Cypho purpurascens, Siganus vulpinus, Lybia tesselata, 2x Lysmata amboinensis, 2x Lysmata debelius, kilka Gobiodon histrio, kilka ślimaków, różne pustelniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słuchajcie a jak z cenami - czy są do dostania maleńkie szczepki twardzieli w przyzwoitych cenach - jeździłem ostatnio po Wawce i nie udało mi się upolować nic fajnego a jak już to za seriatoporę zielono-żółtą wielkości kciuka chcieli prawie 250 zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O cenach nic nie napiszę, ale na pewno możesz podjechać i porozmawiać z Łukaszem. Wiem, że jak nie w sklepie, to w jego domowych zbiorach znajdzie się coś ciekawego, czym być może będzie chciał się podzielić :D

Pozdrawiam, Witek

HW: 225l + sump

SW: Pterapogon kaudernii, Cryptocentus cintus, Alpheus bellus, Centropyge argi, Ctenochaetus truncatus, Cypho purpurascens, Siganus vulpinus, Lybia tesselata, 2x Lysmata amboinensis, 2x Lysmata debelius, kilka Gobiodon histrio, kilka ślimaków, różne pustelniki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczepkę seriatopory w atoll-zoo w styczniu kupiłem za 50zł. wielkości kciuka, małego...

...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Formowicze, z tego co dzisiaj rozmawiałem z Łukaszem to kanapa ani stołki się nie zmieszczą. Powód dosyć prozaiczny, brak miejsca na to co mają :D Sprzęt który obecnie jest na stanie nie jest nawet w pełni wystawiony, bo nie ma już miejsca na regałach. A z rozmowy wiem że szykują się dostawy bardzo fajnego sprzętu. Pojawią się nowe regały, no i już chyba niedługo blasku nabierze środkowy zbiornik wystawowy (oświetlenie przyszło kwestia zawieszenia).

Co do soboty to raz byłem i niestety było zamknięte, ale domyślam się że Łukasz z Jackiem będą starać się mieć otwarte i w tym dniu, kwestia tego że zawsze coś wypada, jak nie dostawa to własne akwaria których też trzeba pilnować :D

Co do lokalu z piwkiem obok to myślę że pomysł nie jest zły, tylko pozostaje jego realizacja. Po pierwsze dyrekcja Landu na 99% się nie zgodzi aby jakiś pub/bar był w środku centrum. Ci którzy czasem bywają tam na piwku wiedzą że sam środek centrum jest praktycznie zamknięty przez noc. Co zatem idzie, nawet gdyby się zgodzili, to "browarnia" otwarta w godzinach pracy akropory raczej przynosiłaby straty (11/12-20).

Nowe akwa 110x65x60, 2xOR 3500, ProfiLux + sterowana Tunze 6055, stara tunze, deltec apf600, fr509, ati powermodule 10x39W, zalane zasolone czeka na mieszkańców

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale to nie chodzi o typowy pub tylko o rozszezenie dzialalnosci Lukaszaa nam umilenia zakupow i czestrzych wizyt nie mowie za maja serwewac piwo i shusi zadarmo ale czemu nie pogadac przy tym o zakupach ale przydalo by sie powiekszenie lokalu o dodatkowe miejsce a jest wolny lokal obok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ten wątek jest dość stary. Należy rozważyć rozpoczęcie nowego wątku zamiast ożywienia tego.