Skocz do zawartości

Historia edycji

kb9

kb9

1 godzinę temu, @Beti napisał:

można mieć miernik stałego przepływu wody to jak brak kontroli jakości wody?

https://www.reefshop.pl/eshoper/pl/p/Dual-TDS-miernik%2C-staly-monitoring-jakosci-wody/1417

mam taki przy dolewce i właśnie sprawdzam raz w tygodniu przed uzupełnieniem dolewki oraz przygotowaniem wody do podmiany.
brak kontroli nad jakością wody dostającej się do zbiornika:
IMHO przy ciągłym systemie uzupełniania (nie piszę tu o profesjonalnym systemach które przy przekroczeniu normy odcinają dopływ i włączają alarm)
nie ma kontroli np. przy uszkodzeniu membrany czy pogorszeniu filtrowania przez żywicę.
awaryjności rozwiązania:

2 godziny temu, Paragon napisał:

podaj jaka awaryjność i brak kontroli nad jakością :) , mam to od 2 lat i nie mam, wspomnianych problemów

Leszku, czysto hipotetycznie napisz co może się stać w przypadku tygodniowej nieobecności i:
a.  zapchania odpływu
lub
b. uszkodzeniu elektrozaworu. 

kb9

kb9

15 minut temu, @Beti napisał:

można mieć miernik stałego przepływu wody to jak brak kontroli jakości wody?

https://www.reefshop.pl/eshoper/pl/p/Dual-TDS-miernik%2C-staly-monitoring-jakosci-wody/1417

mam taki przy dolewce i właśnie sprawdzam raz w tygodniu przed uzupełnieniem dolewki oraz przygotowaniem wody do podmiany.
brak kontroli nad jakością wody dostającej się do zbiornika
IMHO przy ciągłym systemie uzupełniania (nie piszę tu o profesjonalnym systemach które przy przekroczeniu normy odcinają dopływ i włączają alarm)
nie ma kontroli np. przy uszkodzeniu membrany czy pogorszeniu filtrowania przez żywicę.
awaryjności rozwiązania

39 minut temu, Paragon napisał:

podaj jaka awaryjność i brak kontroli nad jakością :) , mam to od 2 lat i nie mam, wspomnianych problemów

Leszku, czysto hipotetycznie napisz co może się stać w przypadku tygodniowej nieobecności i:
a.  zapchania odpływu
lub
b. uszkodzeniu elektrozaworu. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Wchodząc do serwisu Nano-Reef, zgadzasz się na warunki Warunki użytkowania.