Lebcio Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2018 Od 4 lat mam w akwarium zamontowany zawór zwrotny w kominie. Wcześniej miałem zawór z kulką. W obecnym akwarium zawór zamiast kulki posiada walec. W komplecie była sprężynka , ale ją usunąłem. Zawór działa poprawnie. Cytuj Akwarium: 540 L + 100 L sump Cyrkulacja: 2x Glamorca GP-03 Obieg: Jebao DCP10000 Odpieniacz: Twistman OB-200-EXT Oświetlenie: 4 x Maxspect Mazarra P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ZiomEkk_ Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2018 U mnie końcówka lockline wychodzi 1mm nad powierzchnię, przez co od razu po braku zasilania zasysa powietrze. Cytuj Pierwsze - 25l Drugie - 121l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Paragon Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2018 W dniu 18.08.2018 o 21:40, Nik@ napisał: Ja nie mam zadnego zaworu ani nawet otworu na rurze. Dysze locline są zanurzone tuz pod lustrem wody i spadnie mniej wiecej tyle, ile jest do grzebienia. i ja też Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach