krzysztofs Zgłoś Napisano 27 Sierpnia 2018 (edytowane) Witam,posiadam zbiornik z panelem od 1lipca ,na dzień dzisiejszy mam dużo glonów zielonych oraz chyba cyjano.Co do parametrów to ph ok.8,kh 7 ,no3 ok30,po4 nie wykrywane.Pytanie moje brzmi co mogę dalej robić ,czekać na poprawę wszystkiego?Dodam że mam parę ślimaków które trochę robią porządek ale do ideału daleko.Odpieniacz hydor 250,2litry matrix ,start na suchej skale oraz piasku tylko woda ze zbiornika dojrzałego.Bakterie special blend oraz microbe lift . Edytowane 27 Sierpnia 2018 przez krzysztofs (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 (edytowane) Czekać i utrzymywać stały poziom zasilania, akwarium dojrzewa, a jako że na suchej skałę to może to trochę potrwać. Edytowane 28 Sierpnia 2018 przez andzior70 (wyświetl historię edycji) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztofs Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 A jak podawać te moje bakterie czyli special blend oraz te nite out 2 ?nh3 oraz no2 brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andzior70 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Nie znam tych bakterii ale podawaj JE zgodnie z opisem producenta, a PO4 i NO3 masz w wodzie tylko glony obecnie je wchłaniają i stąd takie wyniki testów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzysztofs Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2018 Zmiejszylem trochę czas świecenia może trochę ograniczy tą plage.Nie wiem czy z po4 coś robić bo test mi nie wykrywa a z kolei no3 wynosi ponad 25 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach